ВАТ "Завод імені Фрунзе" (Харків) виконало другу поставку комплектів вентиляційних каналів для елеваторів ТОВ СП "Нібулон" (Миколаїв). Як повідомили "SQ" на підприємстві, тендер на постачання восьми комплектів магістральних каналів для вентиляції зерна був виграний заводом у грудні минулого року.

Вентиляційні канали виготовлялися спеціально для "Нібулона": фахівці заводу ім. Фрунзе провели необхідні заміри на елеваторах, за якими потім розробили конструкторську документацію і виготовили продукцію. Раніше аналогічна поставка була здійснена в серпні-вересні 2009 р. Вартість двох контрактів склала близько 1 млн. грн.

Довідка "SQ". ТОВ СП "Нібулон" створене в 1991 р., зараз має в своєму розпорядженні елеваторні потужності загальною місткістю 1 млн. т, а також власним перевантажувальним терміналом у Миколаєві. З 2009 р. реалізує інвестиційний проект, в рамках якого буде побудовано 57 несамохідних і самохідних суден, а також 17 елеваторів. Включає 36 підрозділів в 11 областях України, дочірні підприємства в Нідерландах і Швейцарії.

ВАТ "Завод ім. Фрунзе" - виробник перфорованих металевих виробів. Випускає сита для сільгоспмашин, настилочні решітки, сітки та системи огорожі для будіндустрії, елементи міського середовища (корзини для сміття, лавки), складські стелажі і захисні системи картерів двигунів для автомобілів. В асортименті підприємства - більше 160 видів перфорованих металевих листів і близько 1500 найменувань пробивних решіт. У 2009 р. обсяг виробництва заводу становив 57,8 млн.грн. (в 2008 р. - 69 млн. грн.). Частка експорту в обсязі реалізації - 27%. На підприємстві працює близько 350 чоловік.