Підприємства Харківської області у січні-квітні реалізували промислової продукції на 17,3 млрд.грн. (у січні-квітні 2010р. - на 14,6 млрд.грн.). У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка регіону становить 4,9%. Він займає шосте місце після Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької та Полтавської областей. Про це 1 червня повідомили "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області.

Із загального обсягу реалізації 68% припадає на продукцію переробної промисловості, 26,4% - на продукцію підприємств з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води, 5,6% - добувної промисловості. У структурі реалізації переважає продукція провідних для області видів діяльності: виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (36%, або 4,2 млрд.грн.), машинобудування (27%, або 3,2 млрд.грн.)

До десяти найбільших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять: ЗАТ "Філіп Морріс Україна", АК "Харківобленерго", Шебелинське відділення з переробки газового конденсату та нафти, КП "Харківські теплові мережі", Газопромислове управління "Шебелинкагазвидобування", Зміївська ТЕС, ЗАТ "Харківська ТЕЦ-5", ЗАТ "Харківгаз", Харківське відділення ВАТ "Сан ІнБев Україна" і ВАТ "Турбоатом". На ці підприємства припадає 44% обсягу реалізації в області.