На розвиток тваринницької галузі Харківської області з обласного бюджету виділено 4,2 млн. грн. Про це 1 червня в ефірі Харківського обласного радіо заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Віталій Алексейчук, повідомив сайт ХОДА. "На сьогодні в Харківській області вже укладені форвардні контракти на суму 5,8 млрд. грн. Виділені кошти підуть на компенсацію кредитних ставок сільгосппідприємствам. Також хочу відзначити, що цього року держава буде закуповувати масло і цукор через аграрний фонд, щоб якось поліпшити стан у тваринництві",- заявив В.Алексейчук.

Віце-губернатор також повідомив, що за 4 місяці 2011 р. поголів'я худоби в Харківській області збільшилася на 2,5 тис. голів. "Сьогодні ми знаходимося на 4-му місці в країні за темпами приросту тваринницької продукції. Це говорить про те, що тваринництво - рентабельна галузь, якою треба займатися. Це та галузь, яка дає сьогодні молоко, м'ясо, вовну й органічні добрива", - заявив заступник голови ХОДА.

За словами В.Алексейчука, кожному району області буде дано доручення голови ХОДА щодо збільшення поголів'я рогатої худоби. "До осені ми повинні відзвітувати про проведену роботу", - підкреслив заступник голови.

Довідка "SQ". Як раніше заявив В.Алексейчук, у сільськогосподарських підприємствах Харківської області утримується 40,3 тис. корів, їх чисельність порівняно з аналогічним періодом 2010 р. збільшилася на 607 голів. Усього в області близько 100 тис. корів. Їх кількість у цілому за 2011 р. планується збільшити на 10 тис.голів.