Лозівська міжрайонна прокуратура у березні провела перевірку дотримання законодавства про оплату праці службовими особами ДП "Лозівський кінний завод № 124" (Харківська обл.). Як повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської обл. з посиланням на заступника прокурора області Олександра Кухаря, за результатами перевірки прокуратура направила до Лозівського міськрайонний суд 81 заяву про видачу судових наказів про стягнення заборгованості з виплати зарплати працівникам підприємства на загальну суму 1 млн. 728 тис. грн. Заяви розглянуті і задоволені судом.

Окрім того, як повідомив прокурор Харкова Євген Попович, за результатами перевірки Харківського навчально-виробничого підприємства № 1 Українського товариства глухих міська прокуратура порушила кримінальну справу (за ч.1 ст.175 Кримінального кодексу України) за фактом несвоєчасної виплати зарплати працівникам підприємства. На підприємстві виникла заборгованість з виплати зарплати більше місяця в сумі 131,6 тис. грн.

Довідка "SQ". Лозівський конезавод заснований 1936 р. Основним напрямком його роботи до 1975 р. було розведення орловської рисистої породи, після завод включився в роботу з виведення і вдосконалення української верхової породи. Комплектування маточного складу породи було завершене 1982 р. Конезавод розводить також Новоолександрівську породу. За 2010 р. підприємство реалізувало 40 племінних жеребців української верхової породи (приблизно стільки було реалізовано і 2009 р.). і одержав близько 1 млн.грн. збитку.