Перлина італійської кухні, яка завоювала популярність по всьому світу — піцу. Тонка скоринка, неймовірні соуси та багато начинки дійсно викликають приємні смакові відчуття. Саме тому відтворити той самий смак піци часто намагаються в домашніх умовах. Оригінальні рецепти, які сподобаються кожному, пропонує доставка піци у Кривому Розі “MonoPizza” — їх вдасться реалізувати швидко та легко.

Кращі рецепти піци в домашніх умовах

Основа будь-якої смачної піци — це тісто. Для нього використовується спеціальна закваска та крафтова, цілозернова мука. Додатково знадобиться сіль, оливкова олія та тепла вода. Щоб приготувати одну піцу, необхідно:

 

  • 1 ст.л сухих дріжджів;
  • 200 мл теплої води;
  • 2,5-3 чашки борошна;
  • 2 ст.л оливкової олії;
  • сіль на смак.

 

Це дасть змогу створити якісне тісто, відповідно до італійських стандартів. При правильному приготуванні, воно рівномірно пропечеться й вдасться насолодитися хрумкою скоринкою.

“4 сири”

Щоб створити цей сирний шедевр, знадобиться дійсно багато сиру. Крім звичного пармезану, можна додати моцарелу, чедер, дор блю або будь-який інший сир із пліснявою. Також потрібно подбати про вершковий соус. Це може бути звичний “Бешамель” з додаванням популярних італійських трав.

“Дьябола”

Прихильники гостренько навряд чи зможуть встояти перед цією піцою. Для створення пекельного ефекту знадобляться такі компоненти:

 

  • пепероні або салямі;
  • часник;
  • консервовані помідори;
  • червоний перець;
  • базилік;
  • помідори черрі;
  • моцарела.

 

Приготування піци відбувається класичним способом. Спочатку потрібно тонко розкатати тісто, змастити його соусом й далі розподілити начинку. Щоб піца потішила хрумкою скоринкою, її потрібно готувати не довше 10 хвилин при температурі від 200 градусів.

“Барбекю”

Це звична піца з компонентами, які багатьом подобаються: гриби, шинки, маслини, болгарський перець та моцарела. Популярність цієї піци пов’язана з тим, що її легко відтворити в домашніх умовах. Для цього знадобиться лише приготувати основу, томатний соус (рекомендуємо додати до нього трішки трав та гострого перцю) та рівномірно викласти начинку.

“Маринара”

Основа цієї популярної піци — морепродукти та вершковий соус. Під час приготування піци до начинки можна додати креветки, мідії, кальмари або міні-восьминіжки. Також приділити увагу варто вибору спецій. До морепродуктів ідеально смакуватиме орегано та майоран.

 

Для сирної основи підійде не лише моцарела, а й класичний пармезан. Щоб додати до піци пікантних ноток, варто зупинитися на каперсах. Їх потрібно мінімум, але піца одразу заграє новими фарбами.

“Маргарита”

Головний секрет цієї піци полягає у використанні якісних інгредієнтів. Насамперед знадобляться такі продукти:

 

  • помідори для соусу;
  • томати для начинки;
  • моцарела;
  • базилік.

 

Правильно приготовлений соус з використанням трав — орегано або базиліку, дасть піці з мінімум компонентів витончений смак. Ніжна моцарела лише посилить створений ефект.

 

Яка б піца не була обрана, вишуканий смак гарантований. Якщо немає бажання витрачати часу на готування, кращим рішенням буде замовити піцу в “MonoПіца”.