Кожен дім має обмежений термін експлуатації. Його міцність та надійність постійно підточують різні погодні фактори. Якщо з вітром боротися практично неможливо, то вплив води, снігу та інших осадів можна мінімізувати. Для цього і створюють спеціальні водостоки.

Зараз в онлайні можна замовити, не виходячи з дому, цілі водостічні системи і зокрема ринви для водостоку https://www.aqueduct-ua.com/uk/products/rinva-4m/. Там можна обрати потрібні розміри та кольори. Проте перед покупкою варто розібратися, яку функцію виконують такі механізми та які види можна обрати.

водосток

Що таке ринва та навіщо вона потрібна?

Ринва – це елемент водостоку, в який потрапляє вода з усієї площі даху. Саме ця частина збирає усі потоки в один, а потім переводить їх в труби. Якщо такого елементу немає, водні потоки просто падають на стіни, вікна, а також територію навколо будинку. Це шкодить самій будівлі, а також є негігієнічним та брудним.

Отож, якісна ринва потрібна саме для захисту дому від опадів та вологи. Звісно, відвід води проводить з допомогою повної системи водостоку. Проте саме перший її елемент приймає на себе всю вагу та стримує силу стихії. Саме тому так важливо обирати продукцію такого типу дуже уважно.

З яких матеріалів виготовляють ринви?

Таку продукцію виробляють з пластику або металу. Перший варіант не надто надійний та погано витримує стихійні фактори, дію вітру, пошкодження механічного характеру. Тому в більшості випадків спеціалісти радять обирати моделі з металів, серед яких найбільш надійним варіантом вважається сталь.

Ринви такого типу складаються з наступних частин:

  • основа з міцної та тонкої сталі;
  • захисне покриття з цинку або полімерів.

Знову ж, полімерне покриття підходить мало кому. Річ у тому, що сама по собі сталь – неймовірно міцна та надійна, проте боїться дії корозії. Полімерне покриття дуже легко втрачає свої захисні властивості. Достатньо його пошкрябати або нанести мінімальне пошкодження, корозія потрапляє до сталевої основи та нищить її.

В цьому сенсі цинк – найкращий варіант. Він наноситься методом холодної або гарячої катки, тому пошкодити захисний шар практично неможливо. Сталь під ним залишається міцною та надійно захищеною.

Якщо виробник притримувався усіх норм та рекомендацій, його вироби зі сталі можуть прослужити більше 30-35 років. Термін експлуатації залежить від умов використання та типу приміщення. Загалом же, оцинковані ринви можуть прослужити необмежену кількість часу, якщо встановлені правильно та використовуються в не надто екстремальних погодних умовах.