Ви збираєтесь розробити новий інтернет-проект? Думаєте над тим, що буде потрібно для його повноцінної реалізації? У статті ми розповімо, що потрібно знати для створення сайтів Рівне. Розробка і створення сайтів невід'ємно пов'язані з такими пунктами як: вибір хостингу і покупка домену, визначення теми сайту, структури, дизайну, план бюджету і SEO просування. Насамперед, слід визначити: чи будете ви самі створювати проект, чи довірите роботу професіоналам. Уточнимо, що деякі пункти зможуть виконати лише програмісти. Тому, рекомендуємо, зверніться в студію, яка регулярно здійснює створення сайтів. Тепер по пунктах розберемо, що потрібно знати для створення сайту і чому це важливо знати.

1. Вибір хостингу і покупка домену. Хостинг - це, по суті, сховище даних вашого проекту. У зв'язку з чим, рекомендуємо розміщувати ресурс на платній основі. http://sergiy.com.ua/ зобов'язана включати якісний та надійний хостинг та сервер розміщення веб-сайту. Найчастіше, компанія, яка буде розробляти ваш проект, має в своїй структурі платний хостинг. Щомісяця або поквартально ви будете оплачувати розміщення сайту на платному сховищі. Розробка веб сайтів включає таке поняття, як домен. При виборі домена враховуйте такі правила як:

  • Не ставити знаків в імені.
  • Уникати повторів домена.
  • Вибирайте лаконічні імена.
  • Якщо збираєтеся створювати проект для території України, вибирайте домен ua.

Якщо збираєтеся створювати міжнародний проект, купуйте домен com. Останній домен коштує набагато дорожче, адже за допомогою нього можна просувати сайт по всьому світу.

2. Визначення теми, структури і дизайну сайту. Другим пунктом про те, що потрібно знати для створення сайтів є тема і дизайн майбутнього проекту. Тематика проекту може бути різною, але головне, щоб ви були фахівцем і добре розбиралися в сфері, до якої належить сайт. Чому? По-перше, хтось повинен буде наповнювати ваш проект контентом, по-друге, проекти зазвичай створюють для залучення прибутку і покупців. А хто краще за вас повинен в цьому розбиратися? В даному пункті врахуйте узгодження структури і дизайну, що також залежать від сфери діяльності. Наприклад, для сайтів дитячої тематики підійдуть радісні кольорові фарби, для ділових порталів - стримані класичні тони, для інтернет-магазинів - помаранчеві, зелені тони, які привернуть потенційних покупців.

3. План бюджету. Грошова складова відіграє важливу роль у створенні будь-якого проекту. Зручно розробити план на рік, щоб точно знати: скільки буде потрібно для розробки і впровадження ресурсу. Щомісячні та квартальні витрати будуть включати такі пункти як: оплата хостингу, технічна підтримка, просування проекту - контент, банери, посилання. Одноразовими витратами будуть: розробка проекту, дизайну, юзабіліті, впровадження системи управління контентом. Що потрібно знати для створення сайтів, так це те, що крім первинних вкладених коштів, вам будуть потрібні щомісячні кошти на розкрутку. Тільки на перший погляд здається, що http://sergiy.com.ua/ - це запуск його в Інтернет. Насправді це копітка робота по просуванню, SEO-оптимізації та розкрутці сайту в мережі.

4. SEO-оптимізація і просування. Ми підійшли до одного з найважливіших пунктів, від якого буде залежати популярність проекту. Новий ресурс - це як чистий аркуш паперу, для того, щоб він став цікавим, його слід заповнити інформацією, доповнити картинками, додати колірної гами і інтерактивних опцій. Однак після всіх маніпуляцій слід упорядкувати інформацію, зробити її читабельною і доступною для кожного користувача. Саме цим і займається фахівець з SEO-оптимізації. Тоді на сайті з'являються:

  • Структура.
  • Розділи.
  • Внутрішня перелінковка.
  • Блоки соціальних мереж.
  • Якісна інформація.

Після того, як внутрішні перетворення завершено, фахівці переходять до зовнішніх, а саме: просування проекту. Для того щоб стати популярним недостатньо включати корисну інформацію і яскравий дизайн сайту, слід бути в першій десятці позицій пошукової видачі. Якісне просування - це потрапляння в рейтинг пошукової видачі по запитах користувачів. Тобто, на питання користувача: «Купити телевізор в Києві», в першій десятці з'являються 10 посилань на ресурси, один з яких ваш. Досягнення висот зажадає чимало сил і коштів, проте коли ви станете популярним серед користувачів - ваші цілі будуть досягнуті. Ви відчуєте приріст прибутку і нових клієнтів. Ми розглянули кілька важливих моментів, що потрібно знати для створення сайтів. Кожен з них грає роль у встановленні нового проекту.