Психологи і езотерики вірять, що сни мають певний вплив на людину. Багато фахівців створюють замітки на основі своїх спостережень. Тут: https://sonnik.wiki/uk/ ви зможете знайти детальну розшифровку будь-якого сновидіння. Чи є сенс читати тлумачення побаченого вночі в соннику, або все пророцтва - фантазія?

сонник

Теорії сну

У кожної з цих гіпотез є як прихильники, так і противники:

  • дехто вважає, що уві сні душі властиво подорожувати по тонким світам, де можна зустріти душі померлих родичів, близьких. Деякі здатні керувати собою під час подорожей. Інша людина не сприймає тонкий світ, тому його сни залишаються в пам'яті як обривки незрозумілих спогадів;
  • відпочинок необхідний для «перезавантаження» мозку. Всі денні враження укладаються в певні бачення. Психологи вважають, що сни - це відображення почуттів і мрій;
  • спочатку мозок видаляє накопичену за день інформації. Потім, душа починає мандрувати по всесвіту.

Як створюються сонники?

Велика частина сонників створена психологами. Аналізуючи свої сновидіння і сни знайомих, експерти порівнюють це з подіями, що відбуваються. Якщо після конкретного сновидіння кілька разів ситуація повторювалася, то її порівнюють з сюжетом сну.

Теорії сну

Чи можна довіряти снам і сонникам?

Багато хто відчував почуття дежавю. Ви впевнені, що були в цій ситуації і знаєте, що станеться. Деякі психологи стверджують, що в пам'яті сплив схожий випадок з минулого, і людина вирішила, що побачив майбутнє. Але почуття дежавю, наприклад, іноді буває у мандрівника, який вперше поїхав на інший край планети і раптом усвідомив, що вже був тут і знає, що зараз трапиться. І дійсно, протягом декількох хвилин відбувається те, про що він думав.

Трапляється, що ви бачите сумбурні, незрозумілі сни. Швидше за все, в них немає сенсу. Це просто відображення переживань, страхів, мрій. Але якщо ви побачили чіткий сон, який відмінно запам'ятали, то в цьому випадку можна звернутися за порадою до книги або довіритися інтуїції. Яскравий сон зазвичай попереджає про небезпеку. Іноді можна прочитати страшні прогнози про смерть або хвороби. Якщо ставитися до цього дуже серйозно, то краще не читати сонник зовсім. Трактування може виявитися помилковою, а ви будете мучити себе страхами і хвилюваннями.

Не варто шукати в сонниках відповідь на будь-який сон. Якщо і звертатися до нього, то тільки якщо побачили чітке сновидіння, а не сумбурний потік інформації. Тоді є ймовірність, що пророкування буде правдивим.