Мобільні телефони вже давно захопили ринок завдяки зручності та доступності такого спілкування. Сьогодні складно собі уявити, як ще не так давно можна було взагалі обходитися без мобільного зв'язку. Відходять у минуле і кнопкові пристрої. Замість них приходять стильні і зручні сенсорні телефони, які завдяки вдосконаленим технологіям дозволяють використовувати нові можливості. Наприклад, на кнопкових телефонах неможливо було збільшити або зменшити зображення, перемістити іконки на екрані або виконати інші подібні дії.

Цілком природно, що такі телефони неймовірно полюбилися користувачам. Вони представляють свого роду міні-комп'ютери, наділені величезною кількістю важливих і корисних функцій. Перші смартфони відрізнялися дуже високою ціною, і для більшості людей були недоступні. Сьогодні практично кожен бажаючий має можливість придбати цей універсальний пристрій і використовувати його за призначенням.

Крім основної функції – розмовної, сенсорні телефони дозволяють дивитися фільми, слухати музику, фотографувати і обробляти знімки, отримувати інформацію з інтернету, спілкуватися в соціальних мережах, грати, читати книги і багато іншого. По праву ці пристрої можна назвати універсальними і практично незамінними. Всі ті дії, які зараз дозволяє виконувати смартфон, ще недавно можна було здійснити виключно за допомогою стаціонарного комп'ютера або ноутбука.

Сьогодні ж це компактний пристрій буквально розв'язав руки мільйонам людей з усього світу. Екрани смартфонів чутливі в будь-якій точці, тому цей пристрій сприймається як дещо фантастичне, нереальне. Проте, сьогодні кожен може володіти приголомшливим сенсорним телефоном і насолоджуватися тими можливостями, які він забезпечує.