Службами доставки користуються переважна більшість городян. Якщо раніше кур’єри привозили найчастіше готові страви на кшталт піци чи азійської їжі з улюбленого закладу, то сьогодні їм замовляють і звичайні продукти із супермаркету. Похід до магазинів виснажує й займає багато часу.

Часто буває й так, що знайти все в одному місці не вдається і видобуток необхідних інгредієнтів перетворюється на справжній квест, яким немає ніякого бажання займатися після важкого робочого дня. Доставка продуктів дає можливість більше відпочивати, проводити час із близькими й водночас отримати все необхідне прямо до свого порога. Звичайно, якщо ви правильно вибрали сервіс.

продукти

Асортимент

Перше, що варто звернути увагу під час вибору сервісу доставки продуктів — доступний асортимент. У цьому плані супермаркети зазвичай програють, оскільки мають обмежений набір позицій та постачальників. У сторонніх служб список більш варіативний, а то й ширший. Наприклад, на сайті https://turbo.ua/ замовити продукти із доставкою на Turbo.ua можна з понад 30 категорій. Крім звичних овочів та фруктів, бакалії, м’яса та заморозки вам привезуть:

  • побутові дрібниці та засоби для чищення;
  • корм для тварин;
  • косметику та гігієнічну продукцію.

Також продукти спеціальних категорій — дієтичні, органічні, безглютенові. Погодьтеся, зручно, коли всі питання можна закрити одним замовленням.

чек

Ціни

Якщо доставкою товарів ви користуєтесь іноді, то питання асортименту буде більш актуальним, ніж ціни. Але якщо ви вибираєте сервіс для регулярного використання — обов’язково порівняйте його ціни з конкурентами, а також внутрішні вигоди. Не завжди вартість товарів визначальний чинник. Наприклад, самі позиції можуть бути дещо дорожчими, ніж у конкурентів, але постачальник вигідніший, оскільки пропонує безкоштовну доставку. Сьогодні багато сервісів пропонують привезти замовлення безкоштовно, якщо його сума вища за 250–300 грн. Набити такий чек не є проблемою навіть для сім’ї з 3 осіб. Додаткові вигоди можна отримати через програми лояльності, акції для постійних клієнтів.

Швидкість доставки

У висококонкурентному середовищі сервісів із доставки продуктів швидкість отримання замовлення грає одну з вирішальних ролей. Ви не зобов’язані чекати на своє замовлення пів дня, якщо є постачальники, які доставлять усе необхідне впродовж 30 хвилин, а то й 15. Звичайно, враховуйте обсяги свого продуктового кошика, а також локацію. Завжди є райони міста, куди доставити складніше та довше. Якщо ви користуєтеся кур’єрськими сервісами регулярно, можливо вам буде зручніше замовляти доставку на певний час за день або вранці на вечір.

доставка

Норми обслуговування

Не менш важливо оцінювати якість обслуговування клієнтів. Погодьтеся, набагато приємніше зустрічати ввічливого та охайного кур’єра, ніж незадоволеного, що робить вам ласку. Про стандарти обслуговування можна дізнатися із відгуків про сервіс. Обов’язково звертайте увагу на такі моменти, як:

  • якість продукції, цілісність пакування та товарний вигляд;
  • можливість відмовитися від товару, якщо його доставили в неналежному вигляді;
  • дотримання термінів доставки; середній час затримки;
  • відповідність наявності позицій заявленому на сайті;
  • методи вирішення конфліктних ситуацій, якщо такі мали місце.

Якісний сервіс завжди дбає про своїх клієнтів. Ця турбота виявляється не тільки в тому, що постачальник завжди постає на їхній бік, а й у привабливо зробленому сайті, інтуїтивно зрозумілому меню, уважній службі підтримки, різноманітних способах оплати продукції та інших дрібницях, які обов’язково позначаються на загальному враженні.