Сьогодні я вирішив написати статтю про принципи, які завжди допомагали мені, причому про принципи, які можна виробити в собі абсолютно кожному.

А вирішив я це написати ось чому. Мені прийшло близько 10 листів з одним і тим  проханням «як заробити гроші»! Я вважаю ці прохання дурними трохи і не правильними. Заробляти ніхто не навчить, можна навчитися самому і навчити може тільки  життя і робота над собою!

Кожна людина звикла жити як то за своїм і кожен виробляє в собі принципи, стратегії і так далі, і я ні чим не відрізняюся від вас! Я просто вибрав трохи інші принципи і про них зараз розповім. Я себе вважаю «губкою», великою такою губкою)) Я постійно вчуся чомусь то у інших людей, з книг ну і зі свого досвіду (це кращий вчитель) тільки інколи дуже дорогий. І якісь цікаві якості і принципи я намагаюся перейняти і запровадити в свою діяльність і нижче я перерахую основні, які мені в усьому допомагають і допоможуть вам!

Мої принципи і правила

1. «50% успіху в бізнесі, так і в усьому напевно, це психологія!»

Чудова фраза, яку я трохи перефразував, але суть та ж. Цю фразу мені сказав мій колишній керівник (без імен), успішний підприємець з великим бізнесом і далеко не одним. Я почав спеціально з неї, тому що, зрозумівши це, ви зрозумієте все, що я буду описувати нижче. Суть її в наступному: якщо ви психологічно готові до чогось і зберігаєте цю психологічну готовність протягом усього часу, то обов'язково досягнете поставленої мети. Якщо ви психологічно сильні, то ніколи не будете кидати розпочате через перші невдачі, вас будуть ламати, а ви все одно будете вставати і йти далі, то ви досягнете всього в цьому житті! Можна багато прикладів наводити до цього правила, але я звик кожне правило підлаштовувати під себе і вам раджу це зробити!

2. «Досвід - найкращий учитель!»

З цим не посперечаєшся. Тільки на своєму досвіді ви можете зрозуміти багато і відчути на 100%. Не бійтеся пробувати ... пробуйте, помиляйтеся і знову пробуйте!

3. «Лютий ворог собі - я сам!»

У своїх невдачах і успіху винен тільки я і ніхто більше! Якщо ви не будете шукати винуватого і зрозумієте, що винні саме ви, а не хтось інший, це зробить вас не тільки сильнішим і досвідченішим, але і навчить швидко і легко справлятися з труднощами в майбутньому. Всі проблеми в нашій голові, ви можете на багато більше, ніж робите зараз, ви просто не хочете докладати зусиль. І мене завжди будуть дратувати питання людей, які говорять «Навчи». Капец візьмися за себе і свою голову, відірви ж ... пу з дивана і почни робити, життя навчить !!!! Ось приблизно так мені хочеться відповісти!

4. «Ніколи не говори НІ тому, що може принести тобі хоч якусь копійку!»

Я заробляв на посередництві і на виконанні різних робіт більше 2 років і якби не цей принцип, я б їв доширак з сухарями або дозволив би собі переступити через один з найголовніших для мене принципів «Не проси гроші у батьків, друзів, борг, кредити ну і т.д.!!!

Це найголовніший принцип, який навчіть саме ЗАРОБЛЯТИ, що не бізнесом або ще чим займатися, а самостійно без всяких начальників заробляти! Якщо у мене запитували знайомі, друзі, знайомі знайомих і друзів: «Мені треба (або мого знайомого) сайт зробити» або «Рекламу налаштувати ...» або «Робочих для ремонту квартири знайти», або «Комп'ютер відремонтувати , та все що завгодно в загальному, то я ніколи не говорив НІ. Я відповідав що то типу: «Та ніби були кілька на прикметі, давай я дізнаюся точно і скажу так-ні». Я не давав точної відповіді і потім шукав того, хто може виконати цю роботу і зі мною ділилися трохи грошима за те що підігнав замовлення.

Це мене навчило заробляти і вивчати попит. Після того, як до мене 3 рази звернулися з розробкою сайту, то я не став віддавати замовлення іншому, щоб заробити 1-2 тисячі гривень, а я став думати, як самому це робити і так з'явилася студія по розробці сайтів. Точно так же з'являлися мої перші сайти, тому що я став бачити чим цікавляться і створювати контент на ці теми. Все дуже просто! Я і зараз не відходжу від цього принципу, тільки угоди вже більш масштабні та частина справ виконуються мною і моїми партнерами, а не сторонніми кампаніями!

5. «Почав робити, так доводь до кінця. Зрозумів, що довго не пре? Краще відмовитися відразу, чим далі терпіти збитки. »

Це не особливо беріть до уваги, тому що дуже суперечливий і дивний принцип. Його ви зможете зрозуміти, тільки коли у вас буде за плечима хоча б 2-3 www.esc.lviv.ua, нехай маленьких, як у мене, але все ж вони повинні бути. Мені цей принцип допомагав неодноразово. Було іноді таке, що я не доходив всього пару метрів і здавався! Але було таке, що я бив в одну точку, в надії, що проламаю дірку, але не пробивав. А потім розумів, що треба було закінчити бити ще раніше. Це можна зрозуміти, не відчувши на собі. Зараз я намагаюся думати і зважувати всі за перед прийняттям рішення. Я вчасно продав деякі проекти, вчасно закрив і не дарма щось притримав до кращих часів. І допоміг мені в цьому саме цей принцип;)

6. «Один в полі - воїн, але воїн не завжди може перемогти цілу армію. І тут вже потрібна команда. »

Я не всі проекти починав один, і часто спільні проекти ламалися на корені або в процесі розвитку, а, коли починав один, все виходило. Людські чинники впливають на все!  Але знову ж таки зі справами серйозніше я не справлявся один і потрібна була команда, з якою, якщо сказати чесно, мені пощастило! А взагалі я дотримуюся такого, що якщо що то можеш зробити сам, роби, щоб не наймати людей завчасно!

7. «... Від гнізда до польоту тільки ривок, ти або кинувся на зустріч невідомості, або не зміг ...»

Принцип мій простий: «Візьми і зроби, зараз або ніколи». Якщо ви зараз сидите і думаєте почати або не почати, зробити або не зробити, то нічого не змінюється, а якщо ви почнете робити, то все зміниться або в кращу сторону, або в гіршу, але гірше, ніж коли ви просто думаєте і не робите нічого такого  бути не може, з цього стартуйте прямо зараз!

Висновок

Зробіть самі. Додам і повторюся, що якби  ці принципи, а точніше, якби я їм не прислухався, то зараз був би абсолютно іншою людиною і, що швидше за все, був би в найбільш гіршому становищі ніж зараз.

Автор: Олег Ковтало