Якби існував рейтинг одночасно смачної та корисної їжі, то морепродукти були б у ньому чемпіонами. Мідії, кальмари, устриці — перед такою смакотою просто неможливо встояти. А чудова новина полягає в тому, що їх подають у львівських ресторанах, а не лише на морському узбережжі.

Морепродукти у Львові готують найрізноманітнішими способами. На грилі, з соусом або у фритюрі — з хрусткою скоринкою. Тож давайте просто зараз дізнаємося, що можна скуштувати вже на найближчих вихідних. Або ж з доставкою додому.

Морепродукти, які подають у Львові: ТОП-4

Тепер вам не доведеться чекати відпустки біля моря, щоб скуштувати улюблену рибу чи смачні креветки. Бо і те, й інше є в меню ресторанів та кафе рідного міста. Тож на вечерю, обід чи для гостей завжди можна замовити:

Справжні французькі устриці

Сортів “Канкаль”, “Святий Патрик”, “Фін де Клер” та багатьох інших, не менш смачних. Подають устриці традиційно: з лимоном та без додаткового гарніру. А якщо ви полюбляєте готувати устриці самостійно, то можете замовити їх сирими: деякі ресторани пропонують й таку опцію.

Тигрові креветки

Мабуть, один з найсмачніших видів креветок, які існують взагалі. Вибір страв з ними у Львові — просто колосальний. Пасти, салати, супи — скуштувати можна все, що завгодно. 

Декілька цікавих страв з тигровими креветками, від яких ви не зможете відмовитися:

  • Хвости тигрової креветки у вершковому або томатному соусі.
  • Салат з руколою, пармезаном та тигровими креветками.
  • Різотто з тигровими креветками, м'ясом мідій та кальмаром.

Але насправді, тигрові креветки смакують навіть просто вареними — як самостійний продукт.

Каракатиці

Цей незвичайний морепродукт львівські ресторани подають у складі салатів, різотто, морських міксів. Й так, каракатиця — не лише дуже смачна, а й корисна. Містить багато білка, поліпшує обмін речовин та насичена цінними мікроелементами.

Атлантичні кальмари

Щупальці кальмара, приготовані в фритюрі — надзвичайно смачна страва. А якщо ще й приправити її скибочкою лимона та подати з морською капустою, то встояти буде просто неможливо.

Не можете обрати? Спробуйте мікс

Іноді хочеться все й одразу. Особливо, коли йдеться про морепродукти. Саме для таких клієнтів львівські кафе та ресторани пропонують мікси риби та морепродуктів — на двох осіб чи велику компанію. До складу такого міксу можуть входити:

  • м'ясо мідій;
  • анчоуси;
  • тигрові креветки;
  • сардина;
  • каракатиця; кальмар;
  • корюшка;
  • барабуля та інші види риби.

Тож якщо ви хочете замовити їжу у Львові, яка буде одночасно смачною та корисною, морепродукти — вдалий вибір. Смакуйте з друзями чи наодинці. Адже буває так, що смакотою навіть не хочеться ділитися!