Якби існував рейтинг одночасно смачної та корисної їжі, то морепродукти були б у ньому чемпіонами. Мідії, кальмари, устриці — перед такою смакотою просто неможливо встояти. А чудова новина полягає в тому, що їх подають у львівських ресторанах, а не лише на морському узбережжі.
Морепродукти у Львові готують найрізноманітнішими способами. На грилі, з соусом або у фритюрі — з хрусткою скоринкою. Тож давайте просто зараз дізнаємося, що можна скуштувати вже на найближчих вихідних. Або ж з доставкою додому.
Морепродукти, які подають у Львові: ТОП-4
Тепер вам не доведеться чекати відпустки біля моря, щоб скуштувати улюблену рибу чи смачні креветки. Бо і те, й інше є в меню ресторанів та кафе рідного міста. Тож на вечерю, обід чи для гостей завжди можна замовити:
Справжні французькі устриці
Сортів “Канкаль”, “Святий Патрик”, “Фін де Клер” та багатьох інших, не менш смачних. Подають устриці традиційно: з лимоном та без додаткового гарніру. А якщо ви полюбляєте готувати устриці самостійно, то можете замовити їх сирими: деякі ресторани пропонують й таку опцію.
Тигрові креветки
Мабуть, один з найсмачніших видів креветок, які існують взагалі. Вибір страв з ними у Львові — просто колосальний. Пасти, салати, супи — скуштувати можна все, що завгодно.
Декілька цікавих страв з тигровими креветками, від яких ви не зможете відмовитися:
- Хвости тигрової креветки у вершковому або томатному соусі.
- Салат з руколою, пармезаном та тигровими креветками.
- Різотто з тигровими креветками, м'ясом мідій та кальмаром.
Але насправді, тигрові креветки смакують навіть просто вареними — як самостійний продукт.
Каракатиці
Цей незвичайний морепродукт львівські ресторани подають у складі салатів, різотто, морських міксів. Й так, каракатиця — не лише дуже смачна, а й корисна. Містить багато білка, поліпшує обмін речовин та насичена цінними мікроелементами.
Атлантичні кальмари
Щупальці кальмара, приготовані в фритюрі — надзвичайно смачна страва. А якщо ще й приправити її скибочкою лимона та подати з морською капустою, то встояти буде просто неможливо.
Не можете обрати? Спробуйте мікс
Іноді хочеться все й одразу. Особливо, коли йдеться про морепродукти. Саме для таких клієнтів львівські кафе та ресторани пропонують мікси риби та морепродуктів — на двох осіб чи велику компанію. До складу такого міксу можуть входити:
- м'ясо мідій;
- анчоуси;
- тигрові креветки;
- сардина;
- каракатиця; кальмар;
- корюшка;
- барабуля та інші види риби.
Тож якщо ви хочете замовити їжу у Львові, яка буде одночасно смачною та корисною, морепродукти — вдалий вибір. Смакуйте з друзями чи наодинці. Адже буває так, що смакотою навіть не хочеться ділитися!