Ринок покриттів для підлоги пропонує багато варіантів. Більшість покупців враховує лише вартість матеріалу. Але треба ще брати до уваги спосіб встановлення, стиль та призначення кімнати.

Так, можна купити покриття для підлоги в smaragd-bud.com.ua з підвищеною гідроізольованістю та нескладним монтажем. Більшість користувачів бере простий та екологічний лінолеум, вінілову підлогу, ковролін.

Декілька слів про лінолеум

покриття для підлоги Лінолеум

Це покриття користувачі цінують за те, що воно дешеве та практичне. Проте оригінальна фактура "під деревину" візуально нагадує дорогий паркет. Нові технологічні рішення дають можливість оздоблюдвати поверхню покриття різними зображеннями. Але найбільшим попитом користується імітація паркету. Підлогу не треба ідеально вирівнювати, а монтувати покриття нескладно. Воно зберігатиме приємний зовнішній вигляд протягом двох десятиліть. Така підлога гідроізольована, захищена від комах і не покривається грибками.

Але недоліками є:

  • низька витривалість до температурних коливань;
  • схильність до механічних пошкоджень.

Проте лінолеум безпечний для навколишнього середовища і підходить як для квартир, так і для приміщень технічного призначення.

Чим цікавий ковролін

покриття для підлоги Ковролін

Ця матерія робиться зі спеціального волокна (синтетичного чи натурального), елементи якого поєднуть латексом. Така підлога дозволяє дітям та дорослим ходити босоніж, що добре для здоров'я та приємно. Вона не пропускає шуми та прекрасно зберігає тепло. Можна вибрати будь-який відтінок ковроліну, щоб він прикрасив оселю.

Чи варто купляти вінілове покриття

вінілове підлогове покриття

Вініл виконує звукоізоляційну функцію. Так, падіння твердого предмету буде майже безшумним. Він стійкий до зношування. Покупці-естети зможуть підібрати те, що підходить саме їм, серед безлічі орнаментів, відтінків, фактур.

Але вінілову підлогу критикують за ненатуральність. Такий матеріал нагадує лінолеум, але відрізняється від нього: під час встановлення треба заливати бетонну основу підлоги рівно.

Чому слід звернути увагу на Мармолеум

покриття на підлогу Мармолеум

Мармолеум являє собою екологічний тип лінолеуму. Але робиться тільки з природніх матеріалів: коноплі, льону, джуту. Прядиво з цих рослин обробляють:

  • маслом льону;
  • порошком з вапна;
  • дьогтем хвойних дерев;
  • борошном з деревини.

Таке покриття цінується за екологічність, гіпоалергенність, здатність вбивати шкідливі мікроорганізми. Має помірковану вартість, хоча звичайний лінолеум буде дешевше.

Також, воно потребує делікатного монтажу. Мармолеум складно обрізати.

Щоб замовити покриття для підлоги та викликати майстра, який його встановить, можна звернутися до компанії "Смарагд Буд". Також досвідчений та ввічливий консультант відповість на усі складні запитання.