Закріплення на законодавчому рівні у 2008 році абсолютно нових правил вступу до вищих навчальних закладів на основі балів, отриманих підчас складання ЗНО, стало квитком для багатьох обдарованих дітей стати студентами денної бюджетної форми навчання. Зовнішнє незалежне оцінювання – процедура перевірки знань, отриманих на протязі навчання у середній школі, тобто тестування охоплює всю десятирічну навчальну програму. Тому підготовка до зно повинна проводитись належним чином.

Звісно, випускників шкіл по всяк час на уроках у школі готують з усіх предметів до здачі ЗНО. Ці тренування відбуваються на основі матеріалів, які використовувалися на незалежному оцінюванні у попередні роки. Але ж цього може буди замало, тому що тільки високий бал, отриманий на ЗНО по профільнім предметам може гарантувати абітурієнту вступ на бюджетне місце до омріяного закладу. Тому переважна більшість школярів багато часу витрачають на самостійну підготовку.

Для цього типографії («Весна», «Літера», «Підручники і посібники», «Ранок», «Грамота») друкують багато примірників, збірок з завданнями по ЗНО попередніх років. Готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року треба вже зараз. У інтернет-магазині «Букварик» достатньо посібників з завданнями минаючого року по всіх базових дисциплінах. Друковані примірники мають декілька прикладів тестів, а також правильні відповіді на них, розташовані у кінці посібника. Завдяки цьому школяр зможе перевірити рівень своїх знань, і у випадку потреби, встигнути краще підготуватися до дати настання справжнього випробування. Крім того, учень вже буде добре знайомий з самою процедурою і не стане нервувати з приводу неправильного заповнення тестового листка, що також поможе йому зосередитися на головному – правильним відповідям.