Переїзд на нове місце – складний процес, що потребує методичного підходу. Люди, які мають досвід квартирного переїзду, кажуть, що щоразу процес той самий: він поділений на етапи. Але зробити все самостійно може бути важко. Наприклад, перевезення меблів краще довірити вантажникам спеціалізованої компанії. Якщо ви хочете організувати переїзд вашої квартири чи офісу у Львові, можете звернутися у мувінгову компанію "Мій Переїзд". Ви можете замовити вантажні перевезення у Львові, а також послуги вантажників і пакувальні матеріали.

Крок 1: як підготуватись? Що насамперед?

Спочатку подумайте, що вам не потрібно. Йдеться про позбавлення від речей, які більше не потрібні. Давайте розглянемо вашу власність, припускаючи, що речі, які використовувалися протягом певного періоду часу (наприклад, 2 роки), можна викинути.

Непотрібний одяг може бути доставлений до пункту збору одягу для тих, хто потребує, що, крім позбавлення від непотрібних речей, також дозволить вам допомагати іншим. Можливо, розумною ідеєю буде розміщення непотрібних речей на рекламному чи аукціонному порталі, що змусить вас розпочати весь процес раніше, щоб завершити продаж до переїзду.

Ще одне корисне рішення – відсортувати усі речі за призначенням. Це полегшить подальший процес облаштування у новій квартирі. Згруповані предмети слід запакувати, давши картонним коробкам відповідні описи.

Крок 2: як упакувати?

Другий крок на шляху до домашнього переїзду до нового будинку – це упаковка. Першою з розумних дій є захист чутливого обладнання, тобто електроніки, посуду і т. д. Для цього ідеально підходять пухирцева та стрейч-плівка. Примітка – не знімайте цей захист, перш ніж обладнання (наприклад, телевізор) опиниться в новому місці призначення. Це дозволить уникнути дорогих поломок під час транспортування вже всередині самої квартири.

Скриньки мають бути чітко позначені та класифіковані. Для цього підійде кольоровий скотч, наклейки чи інші подібні рішення. Під час маркування ящиків варто робити це як збоку, так і зверху. Це дозволить вам швидко ідентифікувати вміст, незалежно від того, як він розташований перед розпакуванням – один на одного чи поруч. Якщо вам потрібно перевезти меблі в інше місто, то без допомоги мувінгової компанії не обійтися.

3 етап переїзду: з транспортною компанією чи самостійно?

Ви можете скористатися послугами спеціалізованої компанії або перевезти самостійно майно. Кожне з рішень має свої переваги та недоліки.

  • Якщо ви наймаєте транспортну компанію, вам не потрібно нічого носити самим. Таке рішення потребує великого досвіду чи спеціального обладнання – наприклад, колодок на колесах або ременів безпеки, які підтримують речі, що носять у руках – це те, що гарантують фахівці. Більше того, час, необхідний для завершення переїзду, скорочується, якщо ви користуєтеся великогабаритним авто – все можна зробити за один раз.
  • У разі самостійної логістики ви повинні враховувати той факт, що доведеться робити все поступово. Однак за певних обставин це є необхідністю, наприклад, коли ви перевозите цінні речі, які не хочете передавати в чужі руки (сувеніри, тарілки, сімейну кераміку, витвори мистецтва). Однак ви повинні знати, що рішення переїхати самостійно означає набагато більше часу та значно подовжує весь процес.

Етап 4 переїзд: як все розпакувати, щоб не збожеволіти?

На цьому етапі ви просто змінюєте порядок дій, що виконуються у процесі упаковки. Однак важливо буде розташувати ящики відповідно до етикеток у конкретних приміщеннях, щоб уникнути стіни з картонних коробок прямо біля входу. Таким чином, організація квартирного переїзду дозволить вам швидко освоїтися на новому місці.

До справи варто підходити методично, заповнюючи картонними коробками кімнату за кімнатою. Так ви набагато швидше побачите результати своєї роботи. Немає нічого більш неприємного, ніж розкидані по всій квартирі відкриті картонні коробки, коли жодна кімната не готова до використання.