Останнім часом кондиціонери мають великий попит, особливо у літню спеку. Вони допомагають швидко охолодити приміщення. Раніше їх встановлювали у магазинах, офісах, але зараз все частіше вони використовуються в приватних будинках та квартирах. Кондиціонер купити у Львові можна у спеціалізованих магазинах чи онлайн. А ось на що треба звернути увагу, вибираючи прилад, щоб він був зручний в користуванні та прослужив не один рік?

Класи кондиціонерів

Кондиціонери можна розподілити на такі класи:

преміум клас. Це дорогі прилади, які мають систему захисту і в разі нестандартної ситуації, самі вимикаються;

середній клас. Прилади мають доступні ціни, але їх термін служби менший, ніж преміум класу. До того ж працюють вони значно гучніше;

малобюджетний клас. Кондиціонери працюють у більш вузькому діапазоні температур й виходити за рамки цього діапазону ризиковано. Також відсутня система захисту.

Головними характеристиками кондиціонера є тип його конструкції та потужність. Кондиціонери також розподіляють за призначенням. Це побутові, напівпромислові та промислові кондиціонери. Побутові мають потужність до 7 кВт та застосовуються для охолодження приміщення до 80 м2. Для охолодження площі понад 100 м2 використовують кондиціонери напівпромислового та промислового призначення.

Типи конструкцій

За типами конструкцій побутові кондиціонери розподіляють на спліт-системи та моноблоки. Спліт-системи найбільш поширені. Вони складаються з двох блоків: компресорно-конденсаторного та випарного. Їх з'єднують мідні труби та електричний кабель. Типи спліт-систем бувають:

Настінний кондиціонер. Його використовують частіше за інші. Зазвичай він встановлюється поруч з вікном. Така спліт-система необхідна у квартирі, магазині, офісі. Охолоджує від 15 до 100 м2. Подібні кондиціонери ще називають побутовими, кімнатними або домашніми;

канальний. Його встановлюють за підвісною стелею. Охолоджене повітря розподіляється за системою теплоізольованих повітроводів, тому може охолоджувати декілька приміщень. Така система здійснює кондиціонування та вентиляцію;

касетний. Основною перевагою їх є те, що вони розподіляють повітря по чотирьох напрямках, що дає змогу охолоджувати велике приміщення;

колонний. Встановлюється на підлозі та має великі габарити. Створює дуже сильний потік холодного повітря;

інверторний. Працює без шуму. Досягнувши заданої температури не зупиняє роботу, а знижує потужність охолодження. Здатний дуже точно підтримувати температуру в приміщенні, у той час, як звичайний кондиціонер постійно включається і вимикається.

До моноблочних кондиціонерів належать віконні та мобільні. Перший монтується у віконний отвір, задня частина приладу виходить на вулицю, тим самим порушуючи теплоізоляцію. Це є важливим недоліком.Мобільні кондиціонери можна встановити самостійно та легко переміщати по кімнаті. Недоліком є високий рівень шуму та висока ціна, але перед тим, як кондиціонер купити у Львові можна ознайомитися з його характеристиками, та обрати найбільш відповідний товар.

Основні функції кондиціонера це охолодження та обігрів. Але обігрів орієнтований на осінньо-весняний період, а при обігріві помешкання при низьких зимових температур швидко виходить з ладу. Використовуючи кондиціонер, слід пам'ятати, що він не тільки створює приємну прохолоду у приміщенні, але й забирає частину вологи, тому після його установки слід подбати про зволоження повітря.