Сучасна економіка будь-якої країни, у тому числі, звичайно, і української, не може функціонувати без використання великої кількості складної і дорогої техніки та різного устаткування. Однак не всі компанії і фірми мають фінансову можливість одноразово виділити для закупівель потрібних їм машин і агрегатів необхідні кошти. Лізинг техніки та обладнання тому на сьогодні є основним способом створення організаціям необхідної матеріально-технічної бази для успішної діяльності.

Лізинг: що це?

Згідно загальноприйнятим визначенням, лізинг виступає в ролі особливої форми відтворення основних засобів, що є варіантом довгострокової оренди цінного майна. Характерними особливостями застосування даної схеми виступають терміновість, зворотність або викуп.

Таким чином, договори з лізингу передбачають здійснення угод відразу декількох видів, в тому числі купівлі-продажу, кредитування, оренди, інвестування та ін. На сьогоднішній день саме лізингова схема дозволяє оперативно і з мінімальними витратами або створити нову технічну базу фірми, або модернізувати вже існуючу.

Плюси лізингу

Одержувач техніки в лізинг отримує по ПДВ податковий кредит в повному розмірі з моменту підписання акту приймання об'єкта лізингу. А до складу його витрат включаються комісійні виплати, викупні і амортизаційні платежі.

Куди звертатися сільгоспвиробникам, які потребують лізингу техніки?

На вітчизняному ринку лізингових послуг в даному сегменті не перший рік пріоритетні позиції стійко зберігає добре відома в професійних колах України компанія «Украгролізинг», що працює тут з 1998 року. За цей період виробникам, які працюють в сільському господарстві, вже передано в лізинг понад 22 000 одиниць найрізноманітнішої техніки і обладнання.

Компанія надає своїм клієнтам найбільш вигідні умови, в тому числі мінімальні розміри початкового і викупної платежів, комісійних та процентної ставки незалежно від вартості об'єкта лізингу, а також максимально тривалий термін дії лізингового договору. Крім того, при достроковому погашенні лізингових платежів фірма не стягує комісії.