Вибрати матрац для підвищення комфорту під час сну не так просто, як здається на перший погляд. Сучаснімагазинивражаютьвеличезноюрізноманітністюподібноїпродукції, що може збити з шляху будь-якого покупця.

Якщо ви вирішили придбати ортопедичний пружинний матрац, постарайтеся підійти до його вибору з особливою ретельністю і серйозністю. Матраци на пружинах застосовуються вже давно і, незважаючи на це, продовжують користуватися величезною популярністю.

Як правильно вибрати?

Для початку слід визначитися з оптимальним різновидом матраца. На сьогоднішній день існують такі пружинні варіанти: матраци з незалежними пружинними блоками і матраци «Боннель», що мають пружини безперервного плетіння. Слід додати, що відмінним варіантом є продукція відвиробника "Велам", купити його матраци ви можете в онлайн-магазині Велам.

Матраци на пружинах, які мають незалежний блок, коштують дорожче аналогів. Їх конструктивна особливість - кожна пружинка знаходиться в чохлі і при цьому працює абсолютно автономно. Чим більше пружин в такому виробі, тим він краще і якісніше. Від їх кількості безпосередньо залежать ортопедичні і анатомічні властивості виробу, а також його вартість.

Матраци «Боннель» - найбільшстарі за часом і поширеністю використання. Блоки таких виробів складаються з жорстко з'єднаних між собою пружин. При натисканні на одну пружину сусідні також продавлюються. Переваги таких матраців полягають в міцності, довговічності і стійкості до великих навантажень. Однак ортопедичний ефект в них повністю відсутній.

Оцініть також наповнювач обраного матраца – саме він робить виріб жорстким або м'яким. Відмінний варіант - наповнювач з кокосу і латексу.

В кінці зверніть увагу на оббивку того варіанту, що вас зацікавив. Бажано, щоб його було виготовлено з натурального матеріалу. Практичними і популярними варіантами є матраци з різним покриттям сторін, наприклад, з одного боку шерсть, з іншого - бавовна. Перший підходить для зимового часу, а другий - для літнього.