Після двох місяців навчання батькам та дітям надається можливість «перевести дух» і трішечки відпочити. Компанія «Атлант тур» в Ковелі пропонує широкий спектр путівок. На сайті оператора, скориставшись посиланням: http://www.atlanttour.com.ua/, можна знайти відповідний тур. Причому, якщо немає можливості самостійно проводити пошук, на зв'язку завжди знаходяться менеджери, які допоможуть впоратися з цим не завжди простим завданням.

Отже, який напрямок вибрати, куди поїхати та як здійснити вибір? Щоб результат був позитивний, а відпочинок ефективний, слід відповісти собі на кілька питань під час планування канікул.

    Перш за все, варто визначитися з видом відпочинку:
  • пляжний-розслабляючий;
  • оздоровчий;
  • активний;
  • розважальний;
  • пізнавальний.

У першому випадку для осінніх канікул підходить узбережжя Туреччини, Арабських Еміратів, Іспанії (Канарські острови), Ізраїлю. Клімат цих країн досить м'який. Демісезонний період тут можна порівняти з оксамитовим сезоном на узбережжі Чорного моря. Тепла вода, комфортна температура повітря дозволяють отримати максимум задоволення, розслабитися, «продовжити» літо з усіма його радощами, набратися сил для нових звершень у майбутньої навчальної чверті.

Якщо є необхідність поправити здоров'я, укріпити імунітет дитини варто відправитися в місця, де є поряд з розвагами лікувально-профілактичні процедури. Гірське повітря, помірна спортивна активність, медичні заходи, засновані на природних ресурсах - багато баз відпочинку, санаторіїв вітчизняних та закордонних пропонують свої послуги в цьому напрямку.

Для тих, хто віддає перевагу активному відпочинку ідеально підійдуть гірськолижні курорти. Восени в Альпах, Карпатах можна не тільки кататися на лижах, але милуватися величною красою природи, зміцнюючи не тільки фізичний стан, але відновлюючи психоемоційний баланс. Адже ніщо так не сприяє поліпшенню душевного стану, як медитація на тлі чудових пейзажів. Природа - найкращий лікар й психолог в усі часи.

Для канікул в пізнавальному стилі слід вибирати екскурсійні тури по містах Європи. Знайомство з історичною та культурною спадщиною інших країн - ідеальне дозвілля для дітей й дорослих, що вважають за краще сімейний культурний відпочинок.