Навряд чи сьогодні можна зустріти в світі грамотну дорослу людину, яка б ніколи не чула про популярну гру «Монополія». В цю економічну стратегію грають всі – дорослі і діти. Вона чудовим чином розвиває логіку і здатність мислити аналітично. Ця гра допомагає зрозуміти, що таке стратегія і навчитися нею користуватися. За фактом «Монополія» - це ніщо інше, як реальність, оформлена у вигляді гри, а тому грати в неї буде корисно абсолютно всім, оскільки вона розвиває підприємницькі здібності людини і дає їй чітке розуміння – за якими законами відбувається розвиток бізнесу.

Зараз купити монополію можна практично в будь-якому магазині іграшок. Дешевше замовити її через інтернет, скориставшись пропозицією сайту desktopgames.org.ua. Це зручно ще й тому, що тут представлена велика кількість варіантів цієї чудової і дуже захоплюючої гри. Вона може відрізнятися як по кількості гравців, так і по ступені складності, тому, перш ніж замовити, потрібно уважно прочитати опис.

Як з'явилася «Монополія»

Історія цієї популярної гри насправді дуже незвичайна і повчальна. З'явилася гра ще в період Великої депресії, в Америці. Її автором став звичайний безробітний Чарльз Дерроу. Придумавши цю оригінальну розвагу для гурту з кількох людей, він звернувся в успішну компанію під назвою «Паркер Бразерс», щоб запропонувати їм свою задумку на вигідних умовах. Там Чарльзу відмовили в реалізації проекту, знайшовши в ньому величезну кількість дизайнерських помилок.

Тоді захоплений молодий чоловік разом зі своїм другом самостійно виготовили 5 тисяч комплектів гри і реалізували їх в Філадельфії в місцевому універмазі. На це пішов рік. Зате в наступному році Чарльз знову був змушений звернутися в ту ж компанію за підтримкою, оскільки самостійно вже ніяк не міг впоратися з величезною кількістю замовлень. Ще рік потому, в 1936 році «Монополія» увійшла в історію, як найбільш продавана в світі гра.

Основні принципи гри «Монополія»

Як вже говорилося вище, дана гра відноситься до розряду економічних стратегій. Принцип її полягає в тому, щоб хтось із гравців зумів стати монополістом і в фіналі взяв верх над іншими. У грі передбачається кілька видів активів, які поступово розкуповуються гравцями. Ціна на них змінюється в залежності від їх розвитку. В результаті у виграші залишається той, який зумів зібрати в своїх руках активи одного виду. Є ще безліч різних нюансів, які необхідно знати при веденні гри.