Пазли - це сучасна настільна гра, основною метою якої є складання єдиної картинки з безлічі деталей складної форми. Відносяться пазли до розряду головоломок. Для дітей це прекрасний спосіб розвитку логічного й образного мислення, дрібної моторики, уваги, посидючості, терпіння. Варто відзначити більш того, дитячі пазли здатні формувати сприйняття співвідношення між поняттями цілого та часткового.

У шкільному віці гра в пазли сприяє розширенню кругозору. Наприклад, картинки із зображенням історичних подій, архітектурних пам'яток, видів країн, міст, і так далі.

Різновиди пазлів

Їх існує дуже багато. Розрізняються вони по:

  • видам (класичні, тривимірні, чотиривимірні, м'які);
  • типам (магнітні, зі звуком, голографічні, що світяться, зі структурною поверхнею);
  • формам і кількості деталей;
  • матеріалом виготовлення (картон, ізолон).

Також існує класифікація пазлів за видами зображень та віковою призначенню.

Особливості вибору

У цьому питанні слід орієнтуватися на вік і інтереси дитини, якій призначається подарунок. Наприклад, малюкам з вікової групи 1-3 роки інтерес викличуть картинки з тваринами, буквами, цифрами. Деталі повинні бути великими, так само як і зображення на них.

Для дітей 4-6 років можна купувати пазли з «мультяшними» і казковими героями, машинами (хлопчикам), принцесами (дівчаткам), навчальні (з правилами дорожнього руху). Пейзажі, міста, історичні пам'ятники, різна техніка все це підходить для вікової групи від 7 років і старше.

А складні пазли (наприклад, 3D-набори або макети міст), де безліч дрібних деталей, бажано купувати для дітей після 12 років.

Поради батькам

Щоб подарунок зберігся довше і деталі пазла не розгубилися зберігати гру бажано водному місці, у коробці або на окремій полиці.

У разі, якщо відразу картинка і процес її збирання дитини не звів, потрібно просто відкласти пазл в шафу тай не діставати його пару-трійку місяців. А потім повторити спробу зацікавити малюка грою.

Замовити пазлонлайн можна в Інтернет-магазині«Pazlyk». Тут представлений широкий асортимент гри для дітей будь-якого віку і з будь-якими запитами.