На ринку більш ніж достатньо самих різних видів кави, що привертають увагу красивими назвами і яскравою упаковкою. Але яку каву вибрати, щоб насолоджуватися його тонким смаком і яскравим ароматом? Важливі ваші індивідуальні переваги і тип кавомашини. Якщо вас цікавить хороша зернова кава, зайдіть на сайт компанії Starbucks.

Погано підібрана кава означає гірший смак, дає менший аромат і, отже, менше задоволення від вживання

Кава, яка не дуже смачна при заварюванні в кавомашині з фільтром, може перетворитися в чудовий напій в момент його заварювання в кавомашині еспресо. І навпаки.

Які капсули вибрати для апарату?

У разі капсульних кавоварок вибір визначається конструкцією самого пристрою. Капсульні кавомашини під тиском сконструйовані таким чином, що ви можете зварити каву, тільки помістивши капсулу в відповідне місце, в якому знаходиться напій за вашим вибором. Тому вибір обмежений конкретною маркою і смаком.

Яка кава для кавомашини з фільтром?

Теоретично в цій машині можна приготувати будь-яку каву, насправді напій, приготований з більш обсмажених зерен, не завжди буде мати відповідний смак після заварювання їх в кавомашині з фільтром.

Як випливає з назви, в кавоварках цього типу головну роль грає гаряча вода, так як вона повільно тече через ємність для меленої кави. Відсутність високого тиску (який відіграє важливу роль в еспресо-машинах) має тут свої наслідки і значно обмежує вибір.

Легка кава досить ніжна, зварена в кавомашині з фільтром - зачарує всіх. Вона відрізняється тонким смаком і глибоким ароматом - солодка, не дуже міцна - ідеальний спосіб вдало почати день і доза енергії, необхідна для дій.

Ступінь помолу і тип фільтра в кавомашині з фільтром

Якщо крапельна кавоварка оснащена конічними фільтрами, дрібні зерна стануть ідеальним рішенням. Ситуація буде дещо іншою, якщо в пристрої будуть фільтри з плоским дном. Кава середньої густини тут буде кращим рішенням.

Краща кава для кавоварки

Приготування кави з допомогою цього пристрою має свою специфіку, оскільки кавоварка не має нічого спільного з типовими кавомашинами. Тим не менш, це один з найпопулярніших способів заварювання, тому варто приділити йому трохи більше уваги. Що слід пам'ятати любителям кави, які вибрали кавоварку? Люди, які використовують кавоварки, також повинні пам'ятати, що в такій ситуації найважливіше ступінь помолу зерен. Теоретично найкраще підійде дрібний помол, але багато що залежить від типу фільтрів.

Краща кави для кавоварки - це кава, яка за своєю природою досить солодка і виразна. Прекрасно підійде і зелена, яка останнім часом дуже популярна і корисна для здоров'я, її не можна зварити в кавоварках під тиском.