У першій підземній школі Харкова вчора, 13 травня, почалися заняття. Про це повідомили в міськраді.

Школу, розраховану на 900 осіб, побудували в Індустріальному районі.

Начальник Управління освіти Індустріального району Олена Збицька розповіла, що, як і в метрошколі, навчання відбуватиметься в змішаному форматі: частину занять діти відвідуватимуть дистанційно, а частину - очно. Для учнів 1-4 класів у підземній школі проводитимуть по три уроки, для старших - по чотири.

Навчання у школі розпочали 230 дітей. З 1 вересня школу планують вивести на повну потужність: 900 школярів навчатимуться у дві зміни. У школі буде понад 200 першокласників.

"Ми намагалися створити такі умови, як у звичайній школі. Тому в нас є класи, ресурсна кімната для занять із психологом і педагогічний воркшоп, де викладачі збираються в перервах між уроками. Також є буфет і медичний кабінет", - розповіла Збицька.

Також вона повідомила, що підземна школа обрана пунктом для проведення національного мультипредметного тесту.

Окрім підземної школи, харківські діти займаються в офлайн-режимі в приміщеннях метро. Метрошкола працює на п'яти станціях: "Університет", "Перемога", "Академіка Павлова", "Метробудівників" і "Тракторний завод".

У вересні минулого року в метрошколі починали займатися близько 1 тис. дітей. Поступово кількість учнів зросла майже до 2,2 тис. У новому навчальному році в метрошколі хочуть займатися вже 2,4 тис. дітей.

У метрошколі організовано безплатне харчування, є інтернет і відеоспостереження, працюють медики й охоронці. Дітей з усього міста безкоштовно підвозять автобусами в супроводі патрульної поліції.

Ще три підземні школи планують побудувати в Харкові до початку навчального року.