"Сіра зона" в Харківській області зростає, РФ розтягує лінію фронту. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. За даними Генштабу ЗСУ, станом на 13 травня ситуація на Харківському напрямку - складна, тривають бої за Вовчанськ.

Синєгубов зазначив, що сьогодні росіяни знову намагаються наступати на Вовчанському та Липецькому напрямках. ЗСУ відбивають атаки. За даними Синєгубова, за останню добу відбито 15 атак, за даними Генштабу - 22.

"Ситуація досить важка, проте наші воїни всі абсолютно атаки ворога відбивають. Так, є збільшення "сірої зони", є збільшення лінії фронту, тому що ворог намагається її навмисне розтягнути, атакуючи невеликими групами, проте за новими напрямками. Тому ситуація важка, проте повністю контрольована нашими ЗСУ", - заявив Синєгубов. 

Раніше повідомлялося про призначення нового командувача оперативного угруповання військ "Харків". Ним став бригадний генерал Михайло Драпатий.