На Харківський фронт перекинуто резерви, просування росіян на одному з напрямків зупинено. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

У Генштабі заявили, що завчасно було створено резерви. Залежно від розвитку обстановки, нарощування угруповання триватиме, війська забезпечені необхідною кількістю озброєнь.

На Харківському напрямку росіяни не припиняють наступ. Від початку доби станом на 14 годину 13 травня, ЗСУ відбили 11 атак, два бої тривали. У підрозділів РФ був частковий успіх у районі населеного пункту Лук'янці. Але просування росіян зупинено.

Також призначено нового командувача оперативного угруповання військ "Харків". Це бригадний генерал Михайло Драпатий. 

Від початку доби втрати росіян на Харківському напрямку становлять 97 осіб, втрати озброєння та військової техніки - 8 одиниць.

Також росіяни завдали 8 авіаційних ударів у районах населених пунктів Уди, Вовчанськ, Липці, Графське та Веселе Харківської області.

Війська РФ почали наступ на півночі Харківської області 10 травня. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про збільшення площі сірої зони. Станом на 13 травня в Генштабі оцінювали ситуацію на Харківському напрямку як складну - тривають бої за Вовчанськ.