Російська армія безуспішно намагалась прорвати кордон біля Вовчанська на Харківщині. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У деяких телеграм-каналах зранку ширилась інформація про те, ніби російські війська прорвали оборону на цьому напрямку.

Синєгубов підкреслив, що окупанти посилили обстріли на північному напрямку, зокрема, противник завдає ударів по місту Вовчанськ. Усю ніч тривали обстріли з КАБів, РСЗВ та артилерії. Також були безуспішні спроби ДРГ прорвати кордон. Але він наголосив, що ЗСУ не втратили жодного метра, а угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку. 

Синєгубов зазначив, що усі органи влади працюють, перебувають на місцях та виконують свої обов‘язки.

Начальник ХОВА закликав цивільне населення прикордонних населених пунктів перебувати в укриттях.

Про загострення ситуації біля Вовчанську розказав і керівник місцевої військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі, пише "KHARKIV Today".

За його словами, громада під щільним ворожим вогнем з третьої ночі, але перетину кордону росіянами не було. Наразі у місті триває евакуація. Дітей у місті не залишилось. У Вовчанську залишається приблизно 3000 жителів.

Вовчанськ знаходиться за 4 км від україно-російського кордону. До війни тут проживали понад 17 тис. людей. У перший день повномасштабного вторгнення місто було окуповане російськими військами, звільнене 11 вересня 2022 року. Відтоді місто постійно зазнає обстрілів.

Представники Центру протидії дезінформації підтверджують, що в районі Вовчанська ситуація повністю контролюється українськими військовими. Підрозділи Сил оборони України утримують позиції та не допускають просування противника на цьому напрямку.