Харківські сім'ї можуть отримати по 10 800 грн на людину. У міністерстві соціальної політики України повідомили, що уряд спільно з ЮНІСЕФ 17 травня запровадив додаткову фінансову допомогу для родин із дітьми з уразливих категорій, які евакуюються з Харківської та Сумської областей.

Гроші сім'ї отримають після евакуації. 

Виплати призначені для сімей з дітьми, які з 1 травня 2024 року підлягають обов'язковій евакуації, а до евакуації проживали на території Харківської або Сумської областей. Існує низка інших умов для отримання виплат:

  • у складі сім'ї є особа з інвалідністю або дитина з інвалідністю до 18 років;
  • сім'я є багатодітною з дітьми до 18 років;
  • дітей виховує одинока мати/одинокий батько;
  • сім'я з дітьми віком до 18 років є малозабезпеченою.

Якщо сім'ю евакуює обласна військова адміністрація, то додатково звертатися за отриманням грошової допомоги не потрібно, виплату буде зроблено автоматично.

Решту просять звертатися після евакуації до найближчого управління соціального захисту в громаді, до якої переїхала родина.

Кошти одноразової грошової допомоги зараховуватимуться на рахунок одного з членів сім'ї. Також гроші можна буде отримати через Укрпошту.

10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. У цій частині регіону обласна влада розгорнула евакуацію мирних людей. За даними голови Харківської ОДА Олега Синєгубова, з 10 травня з прикордонних населених пунктів Чугуївського, Харківського та Богодухівського районів евакуювали 10 314 осіб.

Бойові дії тривають й на Куп'янському напрямку. Тут також проводиться евакуація.