Шахраї обіцяли харків'янці "повернути її чоловіка з російського полону" за 10 тисяч доларів. Про це повідомили у прокуратурі.

48-річний чоловік дізнався, що його знайомий український військовослужбовець зник безвісти в зоні бойових дій. Дружина захисника отримала інформацію від побратимів, що її чоловік загинув під час виконання бойового завдання, але тіло не вдалося забрати з поля бою.

Скориставшись ситуацією, шахрай вирішив нажитися на горі родини військового. Разом з 29-річним спільником він почав переконувати дружину, що її чоловік насправді перебуває в російському полоні.

Аферисти запевнили жінку, що мають необхідні зв'язки, щоб включити її чоловіка першим у список на обмін полоненими. При цьому 29-річний спільник видавав себе за співробітника СБУ. За "вирішення питання" шахраї зажадали від потерпілої 10 тисяч доларів.

Під психологічним тиском жінка погодилася на їхню пропозицію.

В листопаді минулого року правоохоронці затримали 48-річного чоловіка після отримання ним обумовленої суми в одному з ТЦ Харкова. На початку квітня 2024 року поліція викрила і його 29-річного спільника.

Обох зловмисників судитимуть в Орджонікідзевському райсуді Харкова за фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.