Росіяни не дають мешканцям Вовчанська евакуюватися, щонайменше 1 людину розстріляли. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Сьогодні, 16 травня, на 6 добу наступу РФ на Вовчанськ, у північній частині міста продовжуються активні бойові дії. Російські військові намагаються закріпитись у місті. Вони почали брати цивільних мешканців у полон. Клименко зазначає, що солдати РФ викрадають людей та зганяють їх до підвалів. Відомо, що один із мешканців міста намагався втекти пішки й відмовився виконувати команди загарбників: його розстріляли.

Евакуація з тієї частини міста не припинялася. За даними губернатора Харківської області Олега Синєгубова, всього з 10 травня із небезпечних районів Харківської області евакуйовано 8 779 людини, саме з Чугуївського району - 2 319 місцевих жителів.

За даними Генштабу, українські підрозділи ведуть бої в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста та тримають російських військових під вогневим контролем, не даючи їм просунутись углиб міста. Головний патрульний Вовчанського відділу поліції Олексій Харківський сьогодні повідомив, що ЗСУ утримують місто. 

Фото - Костянтин та Влада Ліберови