На Харківщині збили російський вертоліт. Про це повідомили у командуванні повітряних сил ЗСУ.

"30 жовтня у Харківській області близько 16.00 зенітним ракетним підрозділом Повітряне командування "Схід" збито російський ударний вертоліт (тип встановлюється)", - йдеться у повідомленні.

Це не перший збитий гелікоптер РФ у Харківській області. Хоча російські літаки буквально з квітня на територію області не залітали, тому що їх постійно збивали, то обстріли прикордонних територій з гелікоптерів тривають і зараз. Трохи більше тижня тому саме з гелікоптерів окупанти завдали удару по селу Івашки Золочівській громади, яке знаходиться безпосередньо на кордоні з Росією. Із заходу до нього примикає Байрак Білгородської області.

Влітку росіяни з гелікоптерів неодноразово обстрілювали поля із пшеницею, що викликало пожежі. Але сили ППО в Харківській області не дають "залізним птахам" окупантів вільного простору - з початку війни вони "приземлили" далеко не один вертоліт, а навесні під час настання ЗСУ було знищено полковника Василя Клещенка, найкращого вертольотчика Росії. Це сталося у квітні біля Гусарівки (поруч із Балаклією), але тільки в липні вдалося дістатися місця падіння вертольота в "сірій" зоні. Клещенко літав на найсучасніших російських гелікоптерах Ка-52 "Алігатор".

За словами президента Володимира Зеленського, всього з початку війни Росія завдала по Україні 4,5 тисяч ракетних ударів і понад 8 тисяч авіанальотів.