На Північній Салтівці відновили моноповерхівку, пошкоджену обстрілами, пише "Редпост".

Мова про 9-поверховий житловий будинок на вулиці Наталії Ужвій, 80. Унаслідок прильоту сталося обвалення до 6 поверху першого під'їзду, завалився техповерх другого під'їзду. Були прильоти в 4-му і 5-му під'їздах, але вони призвели до менших руйнувань.

Будівельники демонтували несучі пошкоджені конструкції. Потім відновили зовнішні несучі стіни, плити перекриття, інженерні мережі, дах, відремонтували фасад, встановили нові вікна.
Зараз у цьому будинку тривають оздоблювальні роботи: штукатурка, фарбування місць загального користування, під'їздів. Частково ремонтуються квартири, які постраждали від прильоту. 

Північна Салтівка - найбільш постраждалий від російських обстрілів житловий масив Харкова. Багато житлових будинків зазнали значних пошкоджень. Загалом, за даними мера Ігоря Терехова, у Харкові обстрілами пошкоджено понад 5 000 будинків. 500 із них відновити не можна. Без житла залишилися 150 тисяч осіб - це понад 10% від довоєнного населення Харкова.

У 2022 році відновили та модернізували близько 200 будинків. Станом на вересень 2023-го відновлювали 60 будинків. Роботи планували завершити до початку опалювального сезону.