Комунальне підприємство "Харків-Сигнал" планує позичити 5,9 млн євро у Європейського інвестиційного банку для реалізації проєкту, спрямованого на підвищення безпеки дорожнього руху. Рішення про позику схвалили депутати міськради на сесії 28 лютого. 

За ці гроші куплять:

  • відеокамери для створення автоматизованої системи регулювання дорожнього руху;
  • сервери із системою безперебійного живлення. 

Це дасть змогу регулювати затори на дорогах і сприятиме безпеці дорожнього руху.

Європейський інвестиційний банк є одним із найбільших світових кредиторів для проєктів, спрямованих на розвиток інфраструктури та поліпшення умов життя в різних країнах.

Встановлення 1087 камер для контролю трафіку та безпеки дорожнього руху в Харкові обговорювали ще 2021 року. Найбільш проблемними ділянками називали весь центр, проспекти Гагаріна, Московський (тепер - Героїв Харкова), Ландау, Науки, кілька жвавих вулиць - Полтавський Шлях, Клочківську, Шевченка. Проєкт "Підвищення безпеки автомобільних доріг у місті Харкові" був розрахований на три роки, його вартість визначили в розмірі 25 млн євро, гроші мав виділити Європейський інвестиційний банк. У мерії говорили, що нову систему впроваджуватимуть на базі Диспетчерського центру моніторингу та управління засобами організації дорожнього руху, що вже працював у Харкові. Він контролював 100 перехресть і використовував 203 відеокамери.