Отримати гроші на ремонт розбитого війною житла за державною програмою "єВідновлення" зможуть не всі. За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, взяти участь у програмі не зможуть ті, хто самостійно відремонтував житло. Про це пише "Суспільне".

Синєгубов зазначив, що сума державних коштів обмежена, тому гроші на відновлення в першу чергу отримають ті, у кого немає можливості за власні кошти відремонтувати житло. Якщо ж господарі змогли відремонтувати його самі, компенсації їм не буде.

Подати заявку на ремонт розбитого війною житла за програмою "єВідновлення" можуть люди, чиї будинки або квартири були пошкоджені в результаті бойових дій, не ремонтувалися раніше і підлягають відновленню. Це стосується квартир, приватних будинків та інших житлових приміщень - наприклад, кімнат у гуртожитку.

Якщо заявка відповідає умовам програми, людям нададуть ваучер на покупку нового житла або кошти на його ремонт.

Синєгубов зазначив, що в Харківській області зруйновано близько 25 тисяч будинків.

У самому Харкові пошкоджено обстрілами більше 5000 будинків, без житла залишилися 150 тисяч городян. За інформацією мера Харкова Ігоря Терехова, на відновлення міста необхідно 9 млрд доларів і знадобиться мінімум 2-3 роки.