У Харкові пропала 16-річна дівчинка. Про це повідомили у поліції.

Анастасія Романова 26 березня пішла з дому та не повернулася. Її прикмети: зріст близько 166 см, худорлявої статури, чорне волосся, карі очі, в зубах брекети. Одягнена в чорну куртку з капюшоном, широкі чорні джинси, білі кросівки, мала при собі чорну сумку.

Якщо у вас є якась інформація про зниклу, будь ласка, повідомте до поліції за телефонами:

  • (057) 738-30-24,
  • 067-656-36-27,
  • 063-720-21-75,
  • 102 чи іншими доступними способами.

Upd. Вдень 28 березня стало відомо, що поліцейські встановили місцезнаходження зниклої. Весь цей час вона була у свого знайомого, а телефон вимкнула. Поліцейські повернули неповнолітню додому та провели з нею та сім'єю профілактичну бесіду.

За даними ювенальної превенції, на Харківщині до вторгнення зникало 45-60 дітей за місяць. Найчастіше з дому йдуть діти віком від 14 до 18 років. Це вік, коли у підлітків виникає найбільше конфліктів із батьками. Крім того, за статистикою, найбільше дітей пропадає влітку. Найчастіше “втікачів” знаходять неподалік.

Якщо дитина протягом року два і більше разів іде з дому, її ставлять на профілактичний облік ювенальної превенції. З нею проводиться профілактична робота, спілкуються з її оточенням, насамперед із сім'єю. Інспектори ювенальної превенції рекомендують звертатися до поліції відразу після того, як стало зрозуміло, що дитина не прийшла додому вчасно або не вийшла на зв'язок у заздалегідь обумовлений час.

Також можна звернутися за допомогою до волонтерів-пошукачів. Так, у Харкові та області діє пошуково-рятувальний загін "Мілена". Але волонтери загону приймаються за пошуки лише, якщо є заява про зникнення в поліції. Контакти ПРЗ "Мілена" - +38 (068) 777-0-112.