Два депутати Харківської міськради - Олександр Мірошниченко та Юрій Корсунов - відмовилися від мандатів на сесії, яка відбулася сьогодні, 28 лютого. 

Обидва депутати подали заяви, в яких просили припинити їхні повноваження. 

Олександр Мірошниченко був секретарем постійної комісії з питань екологічної політики, він обирався 2020 року від партії "Блок Кернеса - Успішний Харків".

Юрій Корсунов був секретарем постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин і представляв партію "Європейська солідарність".

Новим депутатом міськради став Василь Кухар. Він представлятиме фракцію "Блок Кернеса - Успішний Харків". Депутатське місце було вакантним, оскільки раніше за особистою заявою від депутатських повноважень відмовився Семен Сирота.

До цього в міськраді вже не раз відбувалися кадрові перестановки. У березні 2023 року депутат від фракції "Блоку Кернеса - Успішний Харків" Володимир Чумаков достроково склав депутатські повноваження. Фракцію поповнила Наталія Погорєлова

Від мандата у 2023-му також відмовилася представниця цієї ж фракції Ілона Хачатурян. Вивільнене місце в міськраді зайняв Олександр Гудименко.