П'ятиповерховий будинок на пр. Новобаварському, 95-97 у Харкові повністю відбудували зовні. Про це повідомляє служба 1562.

У березні 2022 року будинок постраждав під час авіанальоту. Російський літак тоді скинув дві бомби в районі Баварії, дві з яких влучили в будинок, одна – в будівлю Харківського заводу підйомного транспортного обладнання. Внаслідок влучення в будинок загинуло п'ятеро людей, утворилася вирва діаметром 3-4 метри.

Ще влітку 2022 року будинок почали відновлювати, тому що виявилося, що головні несучі конструкції не постраждали. У жовтні на будинку з'явився мурал, на якому зображені харків'яни, які стали справжніми героями цієї війни - комунальники.

За даними мерії, минулого року відновлювальні роботи було завершено в 66 постраждалих від обстрілів будинках, зараз підрядні організації працюють ще на шістдесяти з різним ступенем руйнувань. Окрім "Житлобуду-1" та "Житлобуду-2" підрядниками з відновлення будинків виступають ще кілька будівельних компаній. Вибирають їх за принципом вигідних пропозицій: хто заявить найкращі умови в роботі, той бере об'єкт. Близько 500 будинків у місті відновленню не підлягають, цієї весни їх почнуть зносити.

Сьогодні, 28 лютого, на сесії міськради стало відомо, що за рахунок вільного залишку бюджетних коштів та їх перерозподілу на відновлення будинків після обстрілу спрямують ще 150 мільйонів гривень, на ремонт внутрішньобудинкових систем теплопостачання та водопроводу – 110 млн грн, на реконструкцію та капітальний ремонт вулично -дорожньої мережі – 40 млн. грн.