Вибір редакції
Чому окупація Харкова неможлива? Корисно знати

Чому окупація Харкова неможлива? Корисно знати

Чутки про те, що РФ почне наступ на Харків, не вщухають уже кілька місяців. Змінюється тільки їхня інтенсивність та умовний "напрямок удару". Представники влади, армії та розвідки ці чутки постійно спростовують, але деяким харків'янам, на жаль, цього недостатньо, і страх нікуди не дівається. Хоча насправді є об'єктивні причини, че…

Чи можна жити без центрального опалення? Європейський досвід

Харків на невизначений термін залишився без ТЕЦ, які давали жителям левову частку тепла в будинках. Про таку річ, як "центральне опалення", більшості харків'ян, схоже, доведеться забути щонайменше на один опалювальний сезон. При цьому керівники міста та області висловлюють стриманий оптимізм, плануючи децентралізувати опалювальну сист…

Ракети ATACMS: корисно знати

Уже дуже скоро США можуть передати Україні ракети ATACMS. Їхня дальність сягає 300 км, тобто тилова інфраструктура противника, яку і без того дістають наші БПЛА, буде ще більш вразливою. Крім того, ракети такої дальності, відправлені вглиб ворожої території, можуть посіяти паніку і стати ще одним аргументом на користь згортання так званої СВО для п…

Погода
Два віце-мери окупованого Вовчанська підозрюються у держзраді

Два віце-мери окупованого Вовчанська підозрюються у держзраді

Двом віце-мерам окупованого Вовчанська повідомили про підозру у держзраді. Про це повідомили у прокуратурі.

Так, заочно повідомлено про підозру першому заступнику та заступнику Вовчанського міського голови - Ользі Камінській та Сергію Круподері - за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у тимчасово окупованому Вовчанську обидва чиновники добровільно перейшли на бік ворога. На прохання представників країни-агресора підозрювані брали участь у так званих нарадах спільно з окупантами та самопроголошеним "головою тимчасової громадянської адміністрації".

Перша заступниця надавала представникам країни-агресора списки учасників АТО/ООС, учасників проукраїнських організацій та патріотично налаштованих громадян. Крім того, обидва заступники забезпечували росіян харчуванням, вирішували питання щодо їхнього поселення та добровільно надавали технічні засоби для будівництва окупантами фортифікаційних споруд.

Досудове розслідування проводить управління СБУ у Харківській області.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у тимчасово окупованому Вовчанську чиновниця відділу освіти закликала працівників шкіл та дитсадків співпрацювати з росіянами та працювати за навчальними програмами РФ.

Вовчанськ перебуває у тимчасовій окупації з першого дня війни, 24 лютого. Мером міста є Анатолій Степанець, який перейшов на бік Росії.

 
Автор: Аліна Дихман
Останні новини