На сайті міськради зареєстровані 3 петиції щодо перейменування станції метро "Пушкінська". Пропонуються такі назви:

Станція метро "імені Григорія Сковороди"

Автор цієї петиції зазначає, що така назва логічна, бо поруч зі станцією знаходиться корпус педуніверситету імені Сковороди та вулиця Григорія Сковороди.

Станом на ранок 26 лютого ця петиція має 78 підписів.

► Станція метро "Ярослава Мудрого"

Автор зауважує, що в топоніміці при виборі назв станцій метро керуються орієнтацією пасажирів у просторі та привʼязкою назви станції до конкретних обʼєктів, що розташовані поруч. Одразу два виходи зі станції ведуть на вулицю, названу на честь великого князя Київської Русі Ярослава Мудрого, поряд із виходами розташований памʼятник Ярославу Мудрому, а також Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.

Автор також наголошує, що майбутнє передекорування станції не потребуватиме значних фінансових витрат та кардинальної зміни концепту: реконструкцію можна провести відносно недорого, використовуючи вже існуючі елементи оформлення станції.

Станом на ранок 26 лютого ця петиція має блищько 300 підписів.

► Станція метро "Політех" або "Політехнічна"

Автор цієї петиції зауважив, що Харківський політех, основні корпуси якого знаходяться неподалік від станції, став фундатором промислового та економічного розвитку Харкова, випустив плеяду видатних інженерів та науковців країни. Також ХПІ - популяризатор харківської школи науки та освіти. Назва "Політех" або "Політехнічна" вписується у відомий ряд «наукових» та «освітніх» назв наших інших станцій метро: "Студентська", "Академіка Павлова", "Академіка Барабашова", "Архітектора Бекетова", "Університет", "Наукова" та "ще раз підкреслить образ Харкова як студентського міста з потужною науковою школою".

Станом на ранок 26 лютого ця петиція має близько 270 підписів.

Для того, щоб петиція була розглянута міськрадою, вона має набрати 5000 підписів за 90 днів.

26 січня на сесії міськради перейменували вулицю Пушкінську: тепер вона називається вулиця Григорія Сковороди. Після цього харківські виші почали лобіювати питання перейменування станції метро. Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого пропонував назвати "Пушкінську" іменем Ярослава Мудрого, а Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" запропонував дати станції назву, пов'язану саме з політехом:

  • “Політехнічна“;
  • “Політех“;
  • “Харківський політех“.

У свою чергу SQ проводило опитування читачів з приводу нової назви для станції. Було запропоновано низку варіантів. На 1 лютого трійка лідерів виглядає так:

  • "Політехнічна" – 68%;
  • "Ярослава Мудрого" – 27%;
  • "Григорія Сковороди" – 1%.