Інформацію про захоплення росіянами селища Плетенівка Вовчанської громади Чугуївського району спростував бригадний генерал юстиції, начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник.

Мушу вас заспокоїти та запевнити, що ніяких рашистів там нема. Селище під контролем української влади. І якщо путінські війська виявлять бажання почати рух у цьому напрямку, то єдину присутність, на яку вони можуть розраховувати там – велика братська могила з російського м’яса та заліза, - сказав Мельник.

Село Плетенівка розташоване майже за 5 км від Вовчанська та за 2 км від кордону з Росією. До війни у населеному пункті проживало 124 людини.

Мельник закликав українців не довіряти фейкам. Він підкреслив, що нацисти під час Другої світової війни до останнього розповідали британським солдатам, що Лондон захоплений, хоча в той час війська союзників вже просувалися Німеччиною.

Нещодавно для безпеки українських воїнів командуванням ЗСУ було прийнято рішення відійти з повністю розбитого села Крохмальне на Куп'янському напрямку. Наразі ЗСУ зайняли більш обладнані та захищені позиції, а росіяни у селі знаходяться під постійним обстрілом.