Колишній військовий пілот США Брюс Перрі приїхав до Харкова волонтером та допомагає в організації "Порятунок тварин Харків". Про це повідомляє "Суспільне".

Собачник з дитинства, 75-річний Брюс Перрі доглядає тварин, яких привезли з гарячих точок України. Брюс – колишній військовий пілот США, який мешкає в Канаді. В Україну він вирішив їхати одразу, коли почув новини про початок повномасштабного вторгнення. Хотів потрапити на фронт, та йому двічі відмовили. Тоді його запросили до організації "Порятунок тварин" у Харкові. Тепер чоловік щодня вигулює шість-сім собак.

"Це добре і для мене, це покращує моє самопочуття. Вони особливі, знаєте? Усі собаки потрапляють до раю. Не всі люди потрапляють до раю", - каже Брюс.

За його словами, коли він приїжджає до Канади, то розповідає там про те, що переживають люди в Україні, бо помічає поступовий спад інтересу до війни у Канаді та США.

"На початку кожного дня це був топ новин: "Україна", "Росія", "Війна". А вже через місяць - "Футбол", а потім "Україна", ще через кілька місяців - "Футбол", "Трюдо та уряд ", а внизу - "Україна". Тому важливо приїхати сюди, а потім повернутися та розповісти, що ти бачив. Ти знаєш, що долають ці люди: без електрики, води, опалення, "бах-бах", повітряна тривога весь час. Я пам'ятаю першу ніч у Харкові, коли була ракетна атака, і були вибухи. Я вдягнув чоботи, натягнув куртку і пішов спати в одязі, поруч стояв рюкзак. Але зараз я звик просто йти спати", - розповідає колишній військовий пілот.

Наразі у ветклініці громадської організації "Порятунок тварин Харків", в якій допомагає Брюс, лікують 82 тварини. Доглядати тварин Перрі планує до квітня. Згодом планує оселитися в Україні зі своїми собаками, яких має чотири, і з'їздити на батьківщину дідуся до Тернопільської області.

Фото: Суспільне Харків