В Ізюмі Харківської області безкоштовно роздають вікна. Як повідомили у місцевій міськраді, стартувала програма із заміни вікон у будинках, які постраждали через війну.

Вікна можуть отримати мешканці не лише багатоповерхівок, а й приватного сектору. Ізюмські комунальники розвозять їх за конкретними адресами. Вже 200 вікон передали представникам пільгових категорій.

Де ще можна отримати вікна безкоштовно

Наприкінці минулого року нові вікна передали до Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів області. За словами директора Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА Сергія Магдисюка, на закупівлю склопакетів державний резервний фонд виділив близько 105 млн. гривень, до цієї суми з обласного бюджету додали ще 60 млн. грн.

Ще раніше у Лозовій роздали склопакети людям, чиє житло постраждало від обстрілу. Там майже 30 сімей, яким вибухами пошкодило вікна, отримали нові склопакети. Допомога насамперед надали:

  • людям з інвалідністю;
  • сім'ям захисників України;
  • багатодітним сім'ям;
  • самотнім людям похилого віку.

Перед Новим роком безкоштовно отримувати вікна почали й харків'яни. Склопакети закупили за гроші резервного фонду держбюджету.