Наприкінці тижня у Харкові очікуються нічні морози. Так, за даними Sinoptik.ua, у п'ятницю, 27 січня, погода у Харкові буде ясною, лише увечері на небі з'являться хмари. Без опадів.

Температура повітря вночі -7, вдень – до +1 градуса.

27 січня відзначається пам'ять преподобних Ісаї, Сави, Мойсея. У давнину помітили, якщо в ніч на 27 січня на небі багато зірок, то незабаром буде тепло та сніжно; якщо ж зірок небагато, то буде негода і завірюха. Якщо вранці ворона розкаркалася, слід чекати хуртовин. А якщо півні зранку закричали морозного дня, то холод скоро відступить.

У суботу, 28 січня, вдень та ввечері небо у Харкові буде безхмарним і ніщо не нагадуватиме про похмурий ранок. Без опадів. Вночі стовпчики термометрів опустяться до -5 градусів, удень піднімуться до нуля.

28 січня вшановується пам'ять преподобного Павла Фівейського та Іоанна Кущника. У давні часи була така приказка: «Петро-Павло дня додав», що вказувало на збільшення світлової частини дня. За старих часів, щоб дізнатися погоду, спостерігали за небом. Якщо зірки сильно блищать, то бути морозам, а якщо вони тьмяні, то буде тепло. Якщо з півночі приходили хмари, то відлиги не чекали. Сніговий буран вдень на Павла віщував міцний мороз уночі.

У неділю, 29 січня, протягом усього дня небо у Харкові буде вкрите хмарами. Без опадів. Температура повітря вночі до -7 градусів, вдень буде не тепліше -1.

У давнину погоду в цей день віщував вітер: якщо він був північний, чекали сильних морозів.