Поранений пес Джек, який пережив окупацію Куп'янська, тепер живе у всесвітньо відомого співака, італійського тенора Андреа Бочеллі. Історію порятунку Джека розповів у Facebook депутат Київського міського овета Олесь Маляревич.

"Джек жив у місті Куп'янськ, опинився в окупації, майже втратив слух у результаті вибухів, отримав невелике осколкове поранення спини, але зберіг свою природну доброту, любов до людей, міцний характер та віру у краще. Ми знайшли Джека на другий день після звільнення Куп'янська. Так трапилося, що я розповів про Джека своєму американському другу, він запропонував знайти Джеку новий безпечний будинок і знайшов! Так почався шлях Джека до Італії, до сім'ї Андреа Бочеллі", - розповів Маляревич.

За його словами, спочатку пса привезли до Києва, де його оглянули ветеринари, зробили операцію, видалили зі старої рани на спині уламок, протягом п'яти днів робили все можливе, щоб максимально поправити здоров'я Джека.

"Трохи пізніше буде відео повної подорожі Джека з Куп'янська до Італії. Дякуємо родині Бочеллі за велике серце і доброту. Бажаємо Джеку нового щасливого життя!", - написав Маляревич.

З початку війни в Україні не лише тисячі людей, а й тварин залишилися без даху над головою. У середині березня весь світ облетіло фото дівчини, яка врятувала з Ірпеня 15 собак з інвалідністю, на візках. Дівчина та її чоловік вели тварин пішки через все місто, перейшли через зруйнований міст і лише там сіли у машину. Українці у найстрашніші лютневі та березневі дні цілодобово їхали в евакуацію разом із вихованцями, які поділяли з господарями всі складності дороги. Але були й ті, хто з різних причин залишив вихованців. Хтось думав, що повернеться за кілька днів, хтось сідав до автобуса чи поїзда без можливості зайти додому через постійні обстріли... Але хтось просто вирішував, що треба взяти з собою більше речей, а не собаку.

Тим дивовижнішими стають історії порятунку тварин з передової нашими бійцями, які примудряються встигати захищати не лише людей. У серпні українські військовослужбовці врятували з-під обстрілу на Харківщині 20 цуценят. Тих привезли до харківського притулку для тварин. У вересні в селі Одноробівка Золочівського району врятували покинутого господарями собаку, який жив у руїнах свого будинку. Допомогти харківським тваринам, які залишилися без даху над головою, дуже легко. Насамперед можна взяти собі улюбленця. Наразі харківському притулку потрібно роздати 100 котів. Як повідомили у КП “Центр поводження з тваринами”, обігрівати "Будинок кішок" цієї зими неможливо. У теплій будівлі є місця лише для 20 тварин, а решта залишаться у холодних вольєрах. Багато тварин - колишні домашні, і вони просто не виживуть у вуличних умовах.