У Харкові заборонили продавати продукти без етикеток українською. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Так, Кабмін скасував дозвіл на продаж в Україні продуктів із етикетками без інформації українською мовою. Спрощення вимог обов'язкового маркування імпортованих харчових продуктів державною мовою було запроваджено урядом на початку березня, щоб безперебійно забезпечувати населення країни продуктами харчування в умовах військового стану.

Як повідомляє Мінагрополітики, національні підприємства здатні в повному обсязі забезпечити потребу українських споживачів у безпечних та якісних харчових продуктах із дотриманням вимог харчового законодавства. Тепер усі товари треба маркувати етикетками українською.

При цьому харчові продукти, що імпортувались на територію України з 9 березня по 1 грудня 2022 року, інформацію про які викладено іншою мовою, можуть перебувати у зверненні на митній території України до закінчення мінімального терміну придатності або граничного терміну споживання.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харкові оштрафували на велику суму магазин, який торгував небезпечною в'яленою рибою невідомого походження, що зберігалася з порушенням вимог чинного законодавства.