На Донеччині загинув харківський фігурист Дмитро Шарпар. Про це повідомили у громадській організації з розвитку фігурного катання Skate Ukraine.

25-річний Шарпар воював під Бахмутом. Раніше він входив до складу національної збірної України з фігурного катання, виступав у парі з Анастасією Побіженко. Шарпар - срібний призер чемпіонату України, входив до десятки найздібніших учасників на Юнацьких Олімпійських іграх-2016. Після завершення спортивної кар'єри працював артистом циркового шоу на льоду "Гранд".

Не лише український спорт втрачає у цій війні своїх найкращих представників. Минулого тижня стало відомо, що доцент Харківської академії культури, кандидат історичних наук Валерій Романовський помер після тяжкого поранення на фронті.

Також ми писали про загибель двох харківських альпіністів у боях за Соледар: Олександр Заколодній та Григорій Григор'єв загинули 21 січня. Вони були друзями по життю, обом було по 35 років, разом тренувалися, змагалися та їздили у гори. У перші дні російського вторгнення альпіністи пішли захищати нашу країну добровольцями, воювали у спецпідрозділі та загинули поряд в одному бою.