На Куп'янському фронті за добу, 23 листопада, була знищена велика кількість російської військової техніки та солдат. Про це в ефірі "Суспільне. Спротив" повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Він назвав вчорашній день вдалим для ЗСУ.

Зокрема за 23 листопада армія РФ на Лимано-Куп'янському напрямку втратила:

• 165 віськових,
• 57 зразків техніки: шість танків, два БТРи, 5 БМП-2, 2 МТ-ЛБ, 4 гармати різних типів.

Фітьо уточнив, що за минулу добу на цій ділянці фронту росіяни здійснили 476 обстрілів з артилерії та мінометів. Ворог завдав 16 авіаційних ударів — штурмовою, бомбардувальною авіацією, гелікоптерами вогневої підтримки. Також було застосовано 9 дронів-камікадзе.

За словами Фітьо, армію РФ погіршення погоди не зупиняє, ворог активно використовує броньовану техніку та дрони.

«Сподіваємось, нам вдасться перебити логістичне постачання російських військ, і це змусить їх збавити темп і змінити думку щодо військових дій на території України», — сказав Фітьо.

Також, за інформацією Генштабу,  за підтримки авіації ворог вів штурмові дії в районі Синьківки, де ВСУ відбили три атаки.

Протягом кількох місяців російські війська продовжують вести активний наступ на Куп'янському напрямку, проте ЗСУ завдають їм значних втрат. Основна мета російських військ на Куп'янському напрямку - повторна окупація Куп'янська, тож росіяни тут не зважають на втрати і фактично йдуть по трупах своїх бійців.

У листопаді ворог неодноразово намагався прорвати оборону ЗСУ біля Синьківки, Іванівки та Петропавлівки. Також у планах РФ - перейти річку Оскіл і захопити Куп'янськ.

З небезпечних зон проводиться евакуація мирного населення. Зокрема, із села Синьківка виїхали всі жителі. Із Куп'янського району вже евакуювали 291 дитину. Необхідно евакуювати ще 4.