Італійський художник Мікеланджело Пістолетто спроектує та подарує місту Харкову скульптуру, що символізує мир та відродження. Про це повідомили у міськраді.

Так, харківський міський голова Ігор Терехов зустрівся з всесвітньо відомим художником Мікеланджело Пістолетто та представниками Європейської економічної комісії ООН. Мікеланджело Пістолетто зазначив, що готовий брати участь у відродженні Харкова, і запропонував символічною скульптурою запустити «послання світу».

"Це надія, яку я хочу принести з міста Харкова всьому світу, бо ці конфліктні реалії належать не лише Україні. Ця скульптура нагадує людству про необхідність запобігання війнам. Йдеться не про реконструкцію, а про відродження суспільства, суспільства, в якому ніколи не має бути війни", - зазначив художник.

За його словами, в основі подарованої Харкову скульптури лежатиме той самий символ, що й у його знаменитій інсталяції «Відродження», встановленій перед штаб-квартирою Організації Об'єднаних Націй у Женеві. Там художник викував витвір мистецтва зі 193 каменів, кожен з яких представляє країну, яка є членом організації.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


У рамках зустрічі сторони домовилися, що скульптура буде спроектована та збудована у найкоротші терміни.

"Важливо, щоб цей символ відродження та світу був встановлений якнайшвидше. Думаю, це буде символічно не тільки для Харкова, а й для всієї світової спільноти. Для цієї скульптури ми виділимо одне із знакових для нашого мегаполісу місць", - повідомив Ігор Терехов. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що арт-об'єкт, який готували для Харкова до Дня міста 23 серпня, через постійні обстріли встановлять у Києві.