У Харкові посеред вулиці пограбували дитину. Про це повідомили у поліції.

За інформацією правоохоронців, НП сталася на вул. Військової. Дівчинка з дідусем приїхали до міста машиною. Чоловік ненадовго залишив онуку на вулиці. За цей час дитина стала жертвою грабіжника, який побачив мобільний телефон і вирішив відібрати його у дівчинки.

Злодія поліцейські затримали наступного дня. Речовий доказ у нього вилучили. Зловмисником виявився 25-річний житель Слобідського району Харкова, раніше засуджений за крадіжки.

Слідчі відкрили за фактом події кримінальне провадження за ч.4 ст. 186 (грабіж) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув'язнення на строк до 10 років.

Раніше у Харкові поліцейські притягли до адміністративної відповідальності жінку, яка напилась і ледь не заснула посеред вулиці, покинувши дитину. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Харківської області.

Так, увечері 31 липня до поліції надійшла інформація, що у Слобідському районі на вулиці лежить п'яна жінка, а поряд із нею перебуває маленький хлопчик. Поліцейські, які прибули на місце, виявили 37-річну жінку, яка лежить на вулиці, в стані алкогольного сп'яніння, яка залишила без нагляду 6-річного сина. Правоохоронцям харків'янка нічого не змогла пояснити. За словами хлопчика, він живе удвох із мамою. Оскільки у дитини немає близьких родичів, крім матері, було прийнято рішення передати її до медичного закладу.