Харків'яни, які вже самі відремонтували пошкоджене обстрілами житло, зможуть отримати компенсацію. Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Кабмін вніс відповідні зміни до програми єВідновлення.

Прем'єр доручив міністерствам розвитку громад, територій та інфраструктури, а також цифрової трансформації підготувати інформацію та розповісти людям, який саме вигляд матиме механізм компенсації.

За словами Шмигаля, проєкт буде готовий восени, і після цього почнуться відповідні виплати.

Що таке програма "єВідновлення"

Державна програма "єВідновлення" розрахована на тих, чиє житло зазнало незначних ушкоджень від обстрілів і підлягає відновленню. Програма поширюється на ремонт квартир, приватних будинків і кімнат у гуртожитках. У її рамках можна отримати до 200 тисяч гривень на будівельні матеріали або послуги підрядників, які беруть участь у програмі.

Подати заявку на участь у програмі "єВідновлення" можна в застосунку "Дія". Докладніше про те, як це зробити, - у нашому матеріалі.

Скільки жителів Харківської області вже отримали компенсацію

Загалом у Харківській області станом на середину липня зареєстрували 9288 заявок на компенсацію за програмою "єВідновлення". Їхнє опрацювання триває. Уже зроблено понад 22 мільйони виплат - зокрема, жителям Ізюмського, Чугуївського, Харківського районів.