Влада Харківської області проти включення регіону до зони активних бойових дій. Про це заявив заступник голови ХОВА Роман Семенуха.

Раніше на робочій нараді за участю представників облради, нардепів, податківців і підприємців Харківського регіону було ухвалено рішення звернутися до Міноборони, Мінекономіки та профільних комітетів Верховної Ради з проханням внести громади Харківської області до списку територій, де ведуться активні бойові дії. Якщо це зробити, громади зможуть отримати пільги з оподаткування. Зараз вони належать до територій можливих бойових дій.

За словами віце-губернатора Семенухи, зараз територіями "можливих бойових дій" вважаються ті, на яких можна забезпечувати функції держави, на які можуть повертатися жителі, але які обстрілюються РФ. До цього списку входять Харків і майже вся область (крім Куп'янського району, який якраз належить до зони "активних бойових дій").

Якщо території визнаються зоною "активних бойових дій", там блокується доступ до публічних електронних реєстрів, забороняється проведення аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації тощо.

У ХОВА вважають, що Харківській області потрібно залишатися саме в зоні "можливих бойових дій": це необхідно для нормального надання послуг жителям регіону.